Με… υπογραφή Μιλουτίνοφ «λύγισε» την Ούνιξ ο Ολυμπιακός

Με τον Μιλουτίνοφ να ξεχωρίζει στο πρώτο φετινό φιλικό με τον Ολυμπιακό και να «μιλάει» στο τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 70-66 την Ούνιξ Καζάν και προκρίθηκαν στον τελικό του «Γκομέλσκι Καπ».
 

Το ματς


Με κακές επιθετικές επιλογές και πολλά λάθη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση, με τον Σμιθ από την άλλη να είχε πάρει από το… χέρι την Ούνιξ και να την στέλνει στο +8 (12-4), στα πρώτα πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπλατ ανέβηκαν κάπως επιθετικά, χάρη με τους Πάντερ και Κουζμίνσκας, αλλά αμυντικά ξανά υστερούσαν και έτσι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο -5 (17-12).

Με το μυαλό να ήταν περισσότερο στην άμυνα και τον Πάντερ να συνεχίζει «ζεστός», ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, με το τρίποντο του Σπανούλη να τον βάζει για πρώτη φορά μπροστά (20-22). Έκτοτε, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια με τον Παπανικολάου να κρατά τους Πειραιώτες στο σκοράρισμα, αλλά τον ΜακΚόλουμ από την άλλη να είχε την απάντηση για την ομάδα του Πρίφτη (31-31). Ίδια ήταν εικόνα του ματς μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πάντερ να διαμορφώνει στη λήξη το 36-37 υπέρ της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ.

ρκετά καλά μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» και στο δεύτερο ημίχρονο, πηγαίνοντας ακόμη και στο +4 (38-42), με τον Πολ. Ωστόσο, στη συνέχεια οι παίκτες του Μπλατ ήταν άστοχοι, με τον Σμιθ να αρχίζει τα… τρελά του και να δίνει ξανά στην Ούνιξ το προβάδισμα (45-44), στα μισά. Σε εκείνο το σημείο, ο Μπλατ χρησιμοποίησε δίδυμο Μιλουτίνοφ-Ρούμπιτ και αυτό δούλεψε πολύ καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους «ερυθρόλευκους» αρχικά να περνούν μπροστά (45-47) και με τον Πρίντεζη να δίνει και εκείνος βοήθειες, το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τους βρήκε στο +8 (48-56).

Συγκεντρωμένος στην άμυνα ξεκίνησε και στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός, με τους Σπανούλη και Πάντερ να στέλνουν τη διαφορά στο +13 (48-61), στο 32’. Εκεί, η Ούνιξ αντέδρασε με τους Σμιθ και Τάιους, αλλά ο Πρίντεζης κρατούσε την ομάδα του Πειραιά σε μία απόσταση ασφαλείας (57-65), στο 35’. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπλατ μπλόκαραν στην επίθεση, με τον Τάιους να φέρνει ακόμη πιο κοντά τη ρωσική ομάδα (61-65). Ωστόσο, εκεί μίλησαν τα κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ για τους Πειραιώτες, με τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί και να δίνει έτοιμο καλάθι στον Κουζμίνσκας για το 61-67, στα 38’’ πριν τη λήξη. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να κάνουν απανωτές… ανοησίες, καθώς αρχικά ο Λιθουανός έκανε αντιαθλητικό στον Καϊμακόγλου και στη συνέχεια ο Μιλουτίνοφ φάουλ σε τρίποντο του ΜακΚόλουμ, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να κάνουν ένα 5-0 σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα (66-67). Παρ’ όλα αυτά, στην τελευταία επίθεση ο Σέρβος σέντερ το πήρε… πάνω του και με δικό του καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 66-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 36-37, 48-56, 66-70

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Βγάζει offside την Αστυνομία η ΚΟΠ-«Καμία σχέση τα επεισόδια με το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων»
Διελκυστίνδα Κυβέρνησης-Βουλής οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα επεισόδια
Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Πώς απαντά για τρύπες στα μέτρα της Αστυνομίας ο Χαρτσιώτης-Εγχειρίστηκε τραυματίας αστυνομικός
Δηλώνουν έτοιμοι για συνέχιση του πολέμου στη Χαμάς-«Συσσώρευση εμπειριών, στρατολογήθηκαν νέες γενιές»
Νέα φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ-Συνελήφθη από το FBI 58χρονος
Επιδρομή της Ρωσίας με drones στο Κίεβο-Καταρρίψεις από αντιαεροπορικά συστήματα