Η εσχάτη των ποινών στον Αιγύπτιο αεροπειρατή Σεϊφ Ελντίν Μουσταφά

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε αιγυπτιακό δικαστήριο στον Αιγύπτιο Σεϊφ Ελντίν Μουσταφά, ο οποίος είχε διαπράξει τον Μάρτιο του 2016 αεροπειρατεία σε βάρος αεροσκάφους της EgyptAir που είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο Μουσταφά είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2018 από τις κυπριακές στις αιγυπτιακές αρχές. Σύμφωνα με δικαστική πηγή στην Αίγυπτο,οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Αιγύπτιος περιλάμβαναν τη χρήση εκφοβισμού και απειλών για την κατάληψη αεροπλάνου και την απαγωγή των επιβατών του για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Ο Μουσταφά έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση εντός 60 ημερών.

Στο αεροσκάφος που είχε καταλάβει ο Μουσταφά και το οποίο εκτελούσε την εσωτερική πτήση Αλεξάνδριας-Καϊρου επέβαιναν 72 επιβάτες.

Ο αεροπειρατής έθεσε το αεροσκάφος υπό τον έλεγχό του όταν έδειξε  στο προσωπικό του αεροσκάφους μια ζώνη, στην οποία φαινόταν πως υπήρχαν καλώδια, και ένα τηλεχειριστήριο.

Τελικά παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές αφού άφησε ελεύθερους τους επιβάτες και το προσωπικό.

Η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου είχε απορρίψει την έφεση που είχε καταχωρήσει κατά της απόφασης του πρωτόδικου Δικαστηρίου για έκδοση του στην Αίγυπτο ώστε να δικαστεί σε σχέση με τη διενέργεια της αεροπειρατείας.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έμμεσες απειλές Τραμπ-οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τη συμπλοκή με μαχαίρια και λοστούς στην Πάφο
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»
Ο πλανήτης φλέγεται και η Αστυνομία εξευτελίζεται-Όταν σε περιφρονούν τα ίδια σου τα μέλη, τότε υπάρχει πρόβλημα
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο
Καταδίκη και απόρριψη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού Τουρκίας από το ΥΠΕΞ-Περιλαμβάνει περιοχές της ΑΟΖ
Για απόπειρα φόνου, μαχαιροφορία και σωματική βλάβη καταζητούνται οι πρωταγωνιστές της συμπλοκής στην Πάφο
Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία EL AL αναμένει να ξεκινήσει πτήσεις την Τετάρτη από τη Λάρνακα
Προσπάθειες Κύπρου με χώρες της περιοχής για αποκλιμάκωση-«Εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη η κατάσταση»