Νεαρή στο Μπαγκλαντές έγινε πρωτοσέλιδο μετά τον αρραβώνα της

Μια νεαρή γυναίκα στο Μπαγκλαντές αψήφησε τα έθιμα και τις παραδόσεις της υπερσυντηρητικής χώρας της, τολμώντας να αντιστρέψει τους ρόλους της νύφης και του γαμπρού στον γάμο της: η 19χρονη Χαντίζα Ακτερ Χούσι πήγε η ίδια στο σπίτι του αρραβωνιαστικού της και, μετά την τελετή, τον πήρε μαζί της στο δικό της σπίτι, ένα γεγονός που έφτασε να γίνει πρωτοσέλιδη είδηση στις εφημερίδες, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
 
Κατά παράδοση, ο γαμπρός είναι εκείνος που πηγαίνει στο σπίτι της γυναίκας, όπου γίνεται η τελετή και στη συνέχεια επιστρέφουν μαζί στο δικό του σπίτι.
 
Το Σάββατο, η Χαντίζα πήγε στο σπίτι του αρραβωνιαστικού της, του 27χρονου Ταρικούλ Ισλάμ, σε μια αγροτική περιοχή του Μεχερπούρ.
 
«Ναι, δεν είναι συνηθισμένο. Αλλά το έκανα και οι άλλες γυναίκες μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου, δήλωσε η νιόπαντρη Χαντίζα.
 
Ο Ταρικούλ Ισλάμ διευκρίνισε ότι οι συγγενείς και οι φίλοι τους δεν έφεραν αντιρρήσεις όταν έμαθαν το σχέδιό τους. "Το κάναμε στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις λόγω φύλου, για να έχουν ίσα δικαιώματα οι γυναίκες. Είμαι σίγουρος ότι ο γάμος μας θα δείξει ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει όσα και ένας άνδρας", πρόσθεσε.
 
Φωτογραφίες από τη γαμήλια τελετή κυκλοφόρησαν ευρύτατα στο διαδίκτυο, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, σε αυτή τη συντηρητική μουσουλμανική χώρα των 168 εκατομμυρίων κατοίκων.
 
"Είναι πράγματι μια μεγάλη πρωτιά για την κουλτούρα μας", έγραψε ο Σαντάκ Χασάν στον ιστότοπο της εφημερίδας Prothom Alo. Άλλοι σχολιαστές χαιρέτισαν το "θάρρος" της νεαρής γυναίκας ή δήλωναν ότι και αυτοί θέλουν να παντρευτούν με τον ίδιο τρόπο.
 
Δεν είδαν όλοι με καλό μάτι αυτήν την καταστρατήγηση των εθίμων. "Θα έπρεπε κάποιος να δείρει τους συγγενείς (των νεονύμφων) με παπούτσια", έγραψε ο Μοχάμαντ Άμπουλ Χασνάτ στον ιστότοπο του τηλεοπτικού καναλιού Channel 24.
 

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Παράνομοι μετανάστες φτάνουν στη Βρετανία κρυμμένοι σε… σκάφη πολυτελείας
Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα (pics)
Μάχη σώμα με σώμα στη Βαρσοβία-Συγκεντρώσεις πριν τον εκλογικό γύρο που κρίνει την Πολωνία
Δεκάδες νεκροί στην Ουκρανία μετά το κύμα ρωσικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο
Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ
Η Ρωσία έριξε βαλλιστικούς πυραύλους στο λιμάνι της Οδησσού-Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
«Θα παίξουμε με τον δικό μου τρόπο»-Πού ποντάρει ο Τραμπ με τους δασμούς 50% στην ΕΕ
Σπέρμα δότη με σπάνια γενετική μετάλλαξη κατέληξε σε 67 παιδιά στην Ευρώπη-10 διαγνώστηκαν με καρκίνο