Συνελήφθησαν εννέα Καταλανοί αυτονομιστές για σχεδιασμό βίαιων ενεργειών

Εννέα Καταλανοί αυτονομιστές τέθηκαν υπό κράτηση στην Καταλονία, στη βορειοανατολική Ισπανία, νωρίς σήμερα το πρωί για σχεδιασμό βίαιων ενεργειών, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.
 
"Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας έδωσε εντολή να τεθούν υπό κράτηση", είπε εκπρόσωπος της Ισπανικής Πολιτοφυλακής χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.
 
Η εφημερίδα La Vanguardia γράφει ότι εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε στις 05.00 τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδας) σε αρκετές πόλεις της Καταλονίας, ανάμεσά τους οι Σαμπαντέλ και Παρέτς ντελ Βαγιές. Έγγραφα και υλικό υπολογιστών κατασχέθηκαν, προσθέτει η εφημερίδα.
 
Οι εννέα κρατούμενοι είναι αυτονομιστές, σύμφωνα με την La Vanguardia, η οποία επικαλείται ανώνυμες αστυνομικές πηγές.
 
Το κίνημα που ζητεί την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία αποτελεί επί χρόνια μείζονα πρόκληση για τη χώρα και είχε πυροδοτήσει τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών με μια βραχύβια διακήρυξη ανεξαρτησίας της περιφέρειας αυτής το 2017.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η Κίνα “χτυπά” τις ΗΠΑ με δασμούς στα αγροτικά προϊόντα
ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός σε κομμωτήριο του Μέριλαντ-Κομμώτρια έσυρε από τα μαλλιά 15χρονη γιατί νόμιζε ότι δεν θα την πλήρωνε
Στη Σαουδική Αραβία πριν τις συνομιλίες ο Ζελένσκι–«Έτοιμοι να προχωρήσουν οι Ουκρανοί» λένε οι ΗΠΑ
Ρεκόρ στις εισαγωγές όπλων των ευρωπαϊκών κρατών-μελών του NATO
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαρή επιβάτισσα τρέχει και ουρλιάζει γυμνή μέσα στην καμπίνα αεροπλάνου
Τριήμερο εθνικό πένθος από τις σφοδρές πλημμύρες στην Αργεντινή-Δεκαέξι νεκροί, πάνω από 1.000 ξεσπιτωμένοι
Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στην Πενσυλβάνια με άγνωστο αριθμό θυμάτων
Η ατάκα Μασκ στον Πολωνό ΥΠΕΞ επειδή... τόλμησε να αμφισβητήσει το Starlink-«Ησυχία, ανθρωπάκι»
Χωρίς έλεος οι σφαγές στη Συρία-Στο στόχαστρο Αλαουίτες και Χριστιανοί
Στελέχη του ELN στη Κολομβία προειδοποιούν εναντίον «απόλυτου πολέμου»