Επτά παιδιά σκοτώθηκαν από κατάρρευση αίθουσας σε σχολείο στην Κένυα

Επτά παιδιά σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν από την κατάρρευση αίθουσας στο σχολείο τους σήμερα το πρωί στο Ναϊρόμπι, ανακοίνωσαν υπηρεσίες διάσωσης.
 
«Επτά μαθητές νεκροί, δεκάδες τραυματισμένοι μετά την κατάρρευση σχολικής αίθουσας στην Precious Talent Academy στο Νταγκορέτι», δυτικά της κενυατικής πρωτεύουσας, έγραψε στο Twitter η οργάνωση St John Ambulance που μετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης.
 
«Έως τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε επτά νεκρούς μαθητές και 57 τραυματίες επίσης μαθητές που νοσηλεύονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σάιρους Ογκούντα μιλώντας από τον τόπο της τραγωδίας.
 
Η κατάρρευση σημειώθηκε τη στιγμή που οι μαθητές έμπαιναν στο σχολείο.
 
Εκατοντάδες κάτοικοι του Νταγκορέτι, μιας φτωχής περιοχής όπου οι κάτοικοι ζουν σε αυτοσχέδια καταλύματα,συγκεντρώθηκαν γύρω από το σημείο όπου οι διασώστες διεξάγουν έρευνες στα ερείπια για τον εντοπισμό επιζώντων.
 
Σύμφωνα με δημοσιoγράφο του AFP που μετέβη στο σημείο, γραφεία και βιβλία ήταν σκορπισμένα ανάμεσα στα ερείπια αυτής της ημιμόνιμης δομής, κατασκευασμένης από ξύλο και λαμαρίνες. Στην κατασκευή αυτή είχε προστεθεί άλλος ένας όροφος.
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Επτά χρόνια μετά μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών-Υλοποιείται τον Οκτώβριο
Διαμαρτυρίες κατοίκων για ελλιπή πρόσβαση σε οικίες λόγω ανάπτυξης της Τσερίου-Πώς απαντά το Υπουργείο Μεταφορών
Κύπριες σπάνε τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν τη φρίκη που βίωσαν από τους εισβολείς 51 χρόνια μετά
Έγινε το πρώτο βήμα για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Περιμένει κλήση από ΠτΔ για ευρεία σύσκεψη ο Μυλωνάς
Με πρώτο ματς στην έδρα του και με αναπληρωματικούς μπήκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο γήπεδο της πολιτικής
Με μικρή βαλίτσα, που περιλαμβάνει τα ΜΟΕ της Γενεύης, ήρθε στην Κύπρο η Ολγκίν
Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ
Η Ρωσία έριξε βαλλιστικούς πυραύλους στο λιμάνι της Οδησσού-Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
ΒΙΝΤΕΟ: Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικός stalker που είχε γίνει εφιάλτης σε δύο γυναίκες στην Ελλάδα
Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα του γιου του επιχειρηματία ο Ivan Greko και οι άλλοι απαγωγείς