Περισσότερα από 29 εκ. μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018

Περισσότερα από 29 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018, ανακοίνωσε η Unicef σήμερα.
 
Παγκοσμίως ένα στα πέντε βρέφη ξεκινά τη ζωή του σε ιδιαίτερα επικίνδυνο και στρεσογόνο περιβάλλον, περιλαμβανομένων χωρών όπως το Αφγανιστάν, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, η Συρία και η Υεμένη, σύμφωνα με τη Unicef.
 
«Εκατομμύρια οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση σε θρεπτικό φαγητό, ασφαλές νερό, αποχέτευση ή ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», κατήγγειλε η Ενριέτα Φόρε εκτελεστική διευθύντρια της Unicef.
 
«Εκτός από τους άμεσους, προφανείς κινδύνους, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός τέτοιου ξεκινήματος στη ζωή είναι ενδεχομένως καταστροφικές», πρόσθεσε.
 
Παρατεταμένες ή επαναλαμβανόμενες τραυματικές εμπειρίες μπορούν να επηρεάσουν τις δυνατότητες εκμάθησης των παιδιών, τη συμπεριφορά τους, τη σωματική και ψυχική τους υγεία.
 
Εργαζόμενος της Unicef στην Υεμένη είδε παιδιά «τόσο υποσιτισμένα και με τόσο έντονα ψυχικά τραύματα που αποσύρονται από τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω τους, γεγονός που τα καθιστά ανήμπορα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και κάνει την επικοινωνία τους με την οικογένειά τους αδύνατη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.
 
Η Unicef επεσήμανε ότι οι γονείς στις εμπόλεμες περιοχές «χρειάζονται άμεσα περισσότερη στήριξη προκειμένου τόσο εκείνοι όσο και τα παιδιά τους να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην καταστροφή που αντιμετωπίζουν».
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Έλιωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 51,6 βαθμούς Κελσίου
Ισραηλινοί έποικοι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε χωριά της Δυτικής Όχθης
Πόσα λεφτά συνεισφέρουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ οι ξένοι φοιτητές που θέλει να αποκλείσει ο Τραμπ
Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία-Αναφορές για θύματα (vids&pics)
Παράνομοι μετανάστες φτάνουν στη Βρετανία κρυμμένοι σε… σκάφη πολυτελείας
Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα (pics)
Μάχη σώμα με σώμα στη Βαρσοβία-Συγκεντρώσεις πριν τον εκλογικό γύρο που κρίνει την Πολωνία
ΒΙΝΤΕΟ: Νύχτα τρόμου στην Ουκρανία-Νέα μαζική ρωσική επίθεση, δεκάδες νεκροί
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο