Ένα οκτάχρονο το πρώτο θύμα της σφοδρότητας του Dorian στις Μπαχάμες (pics&vid)

Ένα αγόρι ηλικίας οκτώ ετών είναι το πρώτο θύμα του τυφώνα Dorian που σαρώνει τις Μπαχάμες και απειλεί ένα μεγάλο κομμάτι των δυτικών ακτών των ΗΠΑ.
 
Όπως μεταδίδει ο Guardian επικαλούμενο την ιστοσελίδα Eyewitness News την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η γιαγιά του μικρού αγοριού. Την ίδια ενημέρωσε η μητέρα του οκτάχρονου που τον βρήκε νεκρό στα νησιά Αμπάκο όπου ζούσαν, ενώ την ίδια ώρα αγνοείται και η αδελφή του.
 
Ενδεικτική του πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στις Μπαχάμες είναι η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Instagram στην οποία σημειώνει ότι «αντιμετωπίζουμε έναν τυφώνα που δεν έχουμε ξαναδεί στις Μπαχάμες. Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς».
 
Ο Dorian σάρωσε τα βορειότερα νησιά στις Μπαχάμες με ανέμους ταχύτητας έως και 355χλμ./ώρα, ταχύτητα που τον καθιστά τον μεγαλύτερο τυφώνα στην Καραϊβική στη σύγχρονη εποχή.
 
Στο Αμπάκο ο Dorian έφτασε με ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 297 χλμ./ώρα την ώρα που στο νησί τα σπίτια έχουν κατασκευαστεί ώστε να αντέχουν ανέμους ταχύτηττας έως 240χλμ/ώρα.
 
Για «καταστροφικές ζημιές» σε αρκετά νησιά έκανε λόγο σε ανάρτησή της στο Facebook η ομάδα Hope Town Volunteer Fire & Rescue.
 
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC) ο Dorian κινείται δυτικά με ρυθμό 7 μιλίων την ώρα με την «καταστροφική» κατηγορία 5 στην οποία εντάχθηκε να υποχρεώνει τους κυβερνήτες της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας να εκδώσουν διαταγές εκκένωσης των παράκτιων περιοχών προκειμένου να αποφύγουν ανθρώπινες απώλειες.
 
Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στη Φλόριντα ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί διοδίων θα παραμείνουν κλειστοί, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποχώρηση των οχημάτων σε περίπτωση που δοθεί διαταγή για άμεση εκκένωση στους κατοίκους.
Το διεθνές αεροδρόμιο του Palm Beach County ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη λειτουργία του τη Δευτέρα. Ωστόσο, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο Μελβούρνης δεν θα κλείσει όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, αλλά θα εκτιμηθεί η κατάσταση για τις πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Ήδη ένας ικανός αριθμός πτήσεων έχει ακυρωθεί για τη Δευτέρα και αναμένεται νέα ανακοίνωση για τις επόμενες ώρες και μέρες.
 
Το λιμάνι Canaveral διέκοψε την εμπορική του κίνηση από το Σάββατο και το λιμάνι του Μαϊάμι έκλεισε για όλη την κυκλοφορία πλοίων από την Κυριακή.
 
Η δε Νότια Καρολίνα, ετοιμάζεται την Τρίτη για γενική και υποχρεωτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών, μετά από διαταγή του κυβερνήτη.
 
Δείτε live πού κινείται:
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα και έμφυλη βία
Η Ουκρανία επιτέθηκε στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
«Διαγράφηκαν ανεξήγητα 11 λεπτά συνομιλιών πριν το δυστύχημα»-Τι λέει η οικογένεια του μηχανοδηγού