Ξεκίνησε η μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα

Άρχισε το πρωί της Δευτέρας η μεταφορά προσφύγων αιτούνταν άσυλο από τους καταυλισμούς της Λέσβου σε κέντρα φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται ουσιαστικά για εφαρμογή μίας εκ των αποφάσεων που πήρε το Σάββατο η ελληνική κυβέρνηση για το προσφυγικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη μεταφερθεί 635 πρόσφυγες από τη Λέσβο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν σε χώρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς. 

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε στις 4:00 από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, ενώ ενεπλάκησαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν τα προσωπικά είδη των μετακινουμένων.

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζονται οι αυξανόμενες ροές προσφύγων στα ελληνικά νησιά. Την Κυριακή έφτασαν στη Λέσβο συνολικά 125 πρόσφυγες ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα οι αφίξεις πλησιάζουν τις χίλιες. 

Η διαδικασία αποσυμφόρησης των καταυλισμών στα νησιά θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. 

Δειτε Επισης

Φιντάν: «Δυο κράτη και δυο λαοί στην Κύπρο»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Γιατί είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα του πολέμου Ισραήλ-Ιράν ακόμη και με εμπλοκή των ΗΠΑ
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ερντογάν κατά Ισραήλ: Ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Στο Νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο ατύχημα στη Λεμεσό
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο