Γιατί οι Patriot δεν κατάφεραν να προστατέψουν τις πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία

Πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι το σύστημα αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας με τους 88 πυραύλους Patriot δεν κατόρθωσε να σταματήσει δεκάδες drones και πυραύλους κρουζ.

Τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, το σύστημα αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας με τους 88 πυραύλους Patriot δεν κατόρθωσε να σταματήσει την επίθεση, επιτρέποντας σε δεκάδες drones και πυραύλους να φτάσουν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η ίδια πηγή απέρριψε τη δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για να εξηγήσει το φιάσκο των Patriot. Ο κ. Πομπέο σημείωσε ότι στην πραγματικότητα το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας έχει απλώς χαμηλή απόδοση.

Δειτε Επισης

Δεύτερο blackout στη Γαλλική Ριβιέρα-Έρευνες των Αρχών για δολιοφθορά
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο
Ουκρανία και Ρωσία αντάλλαξαν τους τελευταίους 303 αιχμαλώτους (pics)
Τρία αδελφάκια ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή κατά της Ουκρανίας
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό στη Λεμεσό-Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία
Επενδυτής κρυπτονομισμάτων κατηγορείται ότι απήγαγε και βασάνιζε άνδρα-Είχε βοηθό μια Ιταλίδα σταρλετ
Χειροπέδες σε 50 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Αναχωρούν από τη Δημοκρατία 23
Πάει και το ΑΚΕΛ έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία για Γάζα-Απαιτεί ακύρωσης της εκδήλωσης ΥΠΑΝ και Πρεσβείας Ισραήλ
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών