Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων για λόγους υγείας και καταπολέμησης του εθισμού.
 
«Η απόφαση ελήφθη έχοντας κατά νου τις επιπτώσεις που έχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σήμερα στη νεολαία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Οικονομικών Νιρμάλα Σιταραμάν.
 
Η απόφαση αυτή ανατρέπει τα σχέδια επέκτασης εταιρειών όπως οι Juul Labs και Philip Morris International.
 
Η Σιταραμάν επισήμανε πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθίστανται όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία επειδή χρησιμοποιούνται «για στυλ» και όχι ως ένα προϊόν για να κόψει κανείς το κάπνισμα.
 
Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία εξαιτίας ασθενειών που σχετίζονται με τον καπνό. Όμως η Ινδία έχει 106 εκατομμύρια ενήλικους καπνιστές, δεύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα, και αποτελεί μια κερδοφόρα αγορά για εταιρείες όπως η Juul και η Philip Morris.
 
Το ινδικό υπουργείο Υγείας πρότεινε να απαγορευθούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για λόγους δημόσιου συμφέροντος, λέγοντας πως είναι ανάγκη να εξασφαλισθεί ότι δεν θα γίνουν «επιδημία» μεταξύ των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων, σύμφωνα με το σχέδιο του κανονισμού που είδε το Ρόιτερ.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πεζεσκιάν: Δεν είμαστε εμείς οι επιτιθέμενοι, δεν έχουμε καμία πρόθεση για πυρηνικά όπλα
Το Ιράν χρησιμοποίησε νέα μέθοδο κάνοντας τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα να στοχεύουν το ένα το άλλο
Ευχαριστίες ΠτΔ σε Μόντι για τη στάση Ινδίας στο Κυπριακό-Παρασημοφορήθηκε με Μεγαλόσταυρο Τάγματος του Μακαρίου
Αίτημα από Σλοβακία και Πορτογαλία για το σχέδιο Εστία-Επέστρεψαν στην Κύπρο δύο ασθενείς από το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Υποδέχθηκε τον Μόντι στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Ποιες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έπληξε το Ισραήλ-Πόση ζημιά τους προκάλεσε
Επιτέθηκαν και λήστεψαν 24χρονο στη Λάρνακα-Χειροπέδες στην 16χρονη... αρχηγό
Καραμπόλα τριών οχημάτων στην Πάφο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλεύτριας και του συζύγου της στη Μινεσότα
Κρυμμένος σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ και η οικογένειά του-Η αποκάλυψη για σχέδιο δολοφονίας και ο ρόλος του Τραμπ