Μία Αμερικανίδα ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε κολυμπώντας τη Μάγχη (vid)

Μια Αμερικανίδα, η οποία επέζησε από καρκίνο του μαστού, είναι από σήμερα ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας τέσσερις φορές χωρίς να σταματήσει, σε 54 ώρες.
 
Η Σάρα Τόμας από το Κολοράντο στις δυτικές ΗΠΑ έφτασε σήμερα το πρωί κοντά στο Ντόβερ, στη Nότια Αγγλία, καταχειροκροτούμενη από τη μικρή ομάδα ανθρώπων που την υποδέχθηκε. «Αισθάνομαι λίγο άρρωστη» ακούγεται να λέει σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook.
 
Η 37χρονη κολυμβήτρια ανοιχτής θαλάσσης, η οποία πέτυχε τον στόχο της αυτόν έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας της για καρκίνο του μαστού, αφιέρωσε το επίτευγμά της στους άλλους ανθρώπους που έχουν επιζήσει μετά την εμφάνιση καρκίνου.
 
«Ο καρκίνος σου προκαλεί έναν φόβο που δεν φεύγει ποτέ» εμπιστεύτηκε η Αμερικανίδα, αλλά ο στόχος της να διασχίσει τέσσερις φορές τη Μάγχη την βοήθησε να συνεχίσει τη μάχη της κατά της νόσου. «Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έχω έναν στόχο και όνειρα πέρα από τον καρκίνο» είπε.
Κατά το εγχείρημά της να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θα κατάφερνε να την διασχίσει τέσσερις φορές συνεχόμενα, η Τόμας κατανάλωνε μόνον υγρά. Η ομάδα υποστήριξής της, που την ακολουθούσε με σκάφος, της πετούσε ανά διαστήματα ένα μπουκάλι που περιείχε ένα μείγμα υδατανθράκων, ηλεκτρολυτών και λίγη καφεΐνη, με λίγο χυμό μήλου, για να έχει καλύτερη γεύση.
 
«Αυτό έτρωγα σε όλη τη διαδρομή» δήλωσε. Μόλις έφτασε προσπάθησε να πιει σαμπάνια, αλλά είδε ότι δεν μπορούσε να την καταπιεί.
 
Σε δηλώσεις που έκανε στο BBC είπε ότι αισθάνεται εξαντλημένη και μουδιασμένη, και ότι το αλάτι της θάλασσας της είχε ξεράνει τον λαιμό. Επίσης, την είχε τσιμπήσει μέδουσα στο πρόσωπο.
«Ελπίζω να κοιμηθώ για την υπόλοιπη μέρα» πρόσθεσε. «Είμαι εξαντλημένη και κουρασμένη τώρα, αυτό είναι βέβαιο».
 
Ο κολυμβητής ανοιχτής θαλάσσης Λιούις Πιου χαιρέτισε σε μήνυμά του στο Twitter το «εξαιρετικό, εκπληκτικό και υπεράνθρωπο» επίτευγμα της Αμερικανίδας κολυμβήτριας.
 
«Ακριβώς τη στιγμή που πιστεύουμε ότι έχουμε φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής, κάποιος σπάει τα ρεκόρ» σημείωσε για την Τόμας.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Στήνεται κέντρο ελέγχου για τη φωτιά στην Πάφο-Στη μάχη οκτώ πτητικά μέσα
Ζητά αναδιαμόρφωση διαδικασιών μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Δικηγορικός Σύλλογος-Εκφράζει έντονο προβληματισμό
Τραγωδία στα κατεχόμενα-Νεκρό τετράχρονο αγοράκι σε πισίνα
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί 27 κατασκηνωτές από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Πώς πλημμύρισε η περιοχή σε λίγα λεπτά
Συνεχίζεται η απεργία μεταφορέων-Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα
Επανήλθε με σφοδρότητα το ΑΚΕΛ, κατηγορεί ΠτΔ και Αννίτα για προστασία Αγγελίδη-«Έπρεπε να ήταν προ πολλού σπίτι του»
Εννιά στους δέκα απόφοιτοι πανεπιστημίου βρίσκουν δουλειά εντός πέντε χρόνων μετά τις σπουδές τους
Εξαπάτησαν 62χρονη για δήθεν απλήρωτο εξώδικο-Της απέσπασαν χιλιάδες ευρώ
Μέτωπα πυρκαγιών σε Πάφο και Λεμεσό-Επιχειρούν από ξηράς και αέρος οι δυνάμεις πυρόσβεσης