Μετά τους δασκάλους, προειδοποιούν με μέτρα και οι καθηγητές

Τη λήψη δυναμικών μέτρων μελετά η ΟΕΛΜΕΚ, με αφορμή τις εξετάσεις τετραμήνων και την απουσία κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης καθηγητών θα έχει συνάντηση στις 15:00 και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να λάβουν δυναμικά μέτρα, ακολουθώντας το παράδειγμα των δασκάλων, καθώς οι λόγοι διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών δημοτικής εκπαίδευσης, επηρεάζουν και τους καθηγητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντούν με στάση εργασίας στις παρεμβάσεις των γονέων οι δάσκαλοι
 
Παράλληλα, το πρωί θα έχουν ευρεία σύσκεψη και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, κατά την οποία θα συζητήσουν τα επείγοντα ζητήματα που επηρεάζουν τον τομέα της εκπαίδευσης.
 
Το πλέον επείγον ζήτημα για τους εκπαιδευτικούς, εκτός από την απουσία των κλιματιστικών, είναι η παρέμβαση των γονέων στα θέματα της εκπαίδευσης, μετά και τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Οι καταγγελίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς εκπαιδευτικών, οι οποίοι σημείωσαν πως οι καταγγελίες ήταν αβάσιμες και δεν έτυχαν διερεύνησης πριν βγουν στη δημοσιότητα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σειρά συναντήσεων για τα κλιματιστικά και το συνταξιοδοτικό θα έχουν οι εκπαιδευτικοί

 
Επιπλέον, το θέμα των κλιματιστικών καίει τους εκπαιδευτικούς επί χρόνια, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται, επηρεάζουν αρνητικά το μάθημα. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε στον REPORTER πως ως ΠΟΕΔ θα ήθελαν να καλέσουν τόσο τον υπουργό Παιδείας, όσο και λειτουργούς των ΜΜΕ να επισκεφθούν τα σχολεία και να παρακολουθήσουν το μάθημα που κάνουν οι δάσκαλοι από τις 11 το πρωί μέχρι την ώρα του σχολάσματος, για να διαπιστώσουν το πρόβλημα και πόσο επηρεάζουν οι υψηλές θερμοκρασίες τους μαθητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στους προορισμούς κρουαζιέρας στην αν. Μεσόγειο επενδύει το λιμάνι Λάρνακας
Καλλιτεχνική εκδήλωση στη Λεμεσό για τον Μάριο Τόκα
Σούπερ τυχερός στην Κύπρο, έκλεισε πεντάρι στο Τζόκερ-Πόσα κέρδισε
Απροσπέλαστα ιατρεία για ΑμεΑ-Από τα 1447 δηλώνουν προσβάσιμα μόλις 34
Άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν τα περιστατικά βίας-Άμεση ανάγκη για αλλαγή κουλτούρας
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Απορρίπτει όσα του καταλογίζει ο ΠΑΣΥΛΕ για e-kalathi ο Παπαναστασίου
Σ. Ιωάννου: Η Κύπρος έχει ανάγκη την ειρήνη, όλοι μαζί να ζήσουμε σε μια πατρίδα με ειρήνη
ΑΗΚ: Απολεσθέντα εισοδήματα €107 εκ. από απόφαση ΡΑΕΚ για διατιμήσεις 2023
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για μείωση της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα