Ο Γερμανός ΥΠΕΞ υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ της Βόρειας Μακεδονίας
22:46 - 13 Σεπτεμβρίου 2019

Με τίτλο «Ο Mαας επαινεί τη Βόρεια Μακεδονία», η εφημερίδα SZ αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας ζήτησε την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών στην ΕΕ για την Βόρεια Μακεδονία.
Όλοι οι όροι έχουν εκπληρωθεί, δήλωσε ο Mαας μετά από συνάντηση με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο Βερολίνο.
«Εμείς τασσόμαστε υπέρ του να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο όσο και στους εταίρους μας στην ΕΕ», δήλωσε.
Ο Μαας τόνισε ότι πρέπει να ανταμειφθεί η συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση του θέματος του ονόματος και η μετονομασία σε Βόρεια Μακεδονία.
«Μέσω της συνεργασίας και της προθυμίας για συμβιβασμό, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας οδηγεί προς την ΕΕ», ανέφερε.
Από την πλευρά του ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι το θέμα είναι να δοθεί το σημαντικό μήνυμα πως η επίλυση των διαφορών αξίζει τον κόπο.
