Πυρά δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ Λακατάμιας για την αύξηση του φόρου ακινήτων

Την έντονη διαφωνία της με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λακατάμιας γι’ αύξηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας εκφράζει η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ Λακατάμιας, τονίζοντας πως η ίδια καταψήφισε την αύξηση και καλώντας τους τους δημότες Λακατάμιας να ζητήσουν να πληρώσουν τη φορολογία τους με βάση τις εκτιμήσεις του 2018 και όχι του 2013, όπως είναι η απόφαση του Κτηματολογίου κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού και δημοσίευσης στη Επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.
 
Σε ανοικτή επιστολή της, η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, διαμηνύοντας πως δεν είναι εποχή αυξήσεων στις φορολογίες, υπενθυμίζει ότι πρόσφατα το κράτος, όχι μόνο δεν αύξησε τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας, αλλά την κατάργησε εντελώς.
 
Η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ καλεί τους δημότες Λακατάμιας να ζητήσουν να πληρώσουν τη φορολογία τους με βάση τις εκτιμήσεις του 2018 και όχι του 2013, όπως είναι η απόφαση του Κτηματολογίου κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού και δημοσίευσης στη Επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας .
 
Καλεί επίσης τη δήμαρχο και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο, όπως ανακαλέσουν την προηγούμενη απόφασή τους για αύξηση του συντελεστή φορολογίας από 1,6 %  σε 2,24%. Να σημειωθεί πως η αύξηση αυτή ανέρχεται σε 34%.
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την επιστολή της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Λακατάμιας:
 
«Μετά από σχετικά δημοσιεύματα για τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας στο Δήμο Λακατάμιας και την απάντηση που έδωσε η Δήμαρχος κ. Φωτούλα Χ ’Παπά, η Δημοτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού Λακατάμιας, είναι αναγκασμένη να πει στους δημότες την πραγματική αλήθεια.
 
Απόφαση, για αύξηση του συντελεστή φορολογίας, πράγματι πάρθηκε κατά τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/06/19. Στη συνεδρία αυτή η Δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ καταψήφισε την αύξηση. Τώρα είναι εποχές μειώσεων φορολογιών κι όχι αυξήσεων. Τούτο όμως δεν μας ξενίζει.
 
Το υπό τη δήμαρχο του ΑΚΕΛ δημοτικό συμβούλιο κ. Φωτούλα Χ ‘Παπά στα 2 ½ χρόνια θητείας του, αύξησε τη φορολογία σκυβάλων 2 φορές, τη φορολογία επιχειρήσεων. Εκτός τούτων έγιναν και πάρα πολλές έμμεσες φορολογίες που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν.
 
Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο γνώριζαν ότι το κράτος προέβαινε σε νέες εκτιμήσεις των περιουσιών. Όφειλαν λοιπόν να περιμένουν να γίνουν οι νέες εκτιμήσεις και μετά να προβούν σε νέες φορολογίες.
 
Επειδή όμως επίσης γνώριζαν από πριν ότι οι εκτιμήσεις θα ήταν πιο χαμηλές, σκόπιμα βιάστηκαν να φορολογήσουν με τις εκτιμήσεις του 2013 για να εισπράξουν από τους δημότες τους μερικές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ περισσότερα.
 
Όπως και η πλειοψηφία των δημοτών μας έτσι κι εμείς διαφωνούμε και με τις δύο αποφάσεις. Δεν πρέπει να επιβληθούν αυξήσεις και η φορολογία να γίνει με βάση τις εκτιμήσεις του καταλόγου του 2018.
 
Καλούμε τους δημότες Λακατάμιας να ζητήσουν να πληρώσουν τη φορολογία τους με βάση τις εκτιμήσεις του 2018 κι όχι του 2013 όπως είναι η απόφαση του κτηματολογίου κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού και δημοσίευσης στη Επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας .
 
Καλούμε επίσης τη Δήμαρχο και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, ν’ ανακαλέσουν την προηγούμενη απόφασή τους για αύξηση του συντελεστή φορολογίας από 1,6 %  σε 2,24%.
 
Όπως και οι αγανακτισμένοι δημότες δηλώνουμε ότι δεν είναι εποχή αυξήσεων στις φορολογίες. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το κράτος όχι μόνο δεν αύξησε τη φορολογία Ακίνητης Ιδιοκτησίας αλλά την κατάργησε εντελώς. 
 
Θεωρούμε ότι η άδικη αυτή αύξηση, επιβλήθηκε διότι γνώριζαν πως θα προκαλούσε περισσότερη αντίδραση η αύξηση στη φορολογία στα σκύβαλα κατά 10 ευρώ όπως ήταν και η εισήγηση της υπηρεσίας του Δήμου, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στη συλλογή σκυβάλων.
 
Εμείς ως Δημοτική ομάδα διαφωνήσαμε στην επιβολή και των 2 φορολογιών». 

Δειτε Επισης

Παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στη Λεμεσό, στο σημείο δυνάμεις πυρόσβεσης-Ετοιμάζεται η έκθεση γεγονότων
«Η Ευρώπη υποχώρησε για να διασωθεί»-Γιατί συμφώνησε με τον Τραμπ δασμούς 15%
Κατοχύρωση επαγγέλματος ζητούν οι μεταφορείς Skip-Καταγγέλλουν κλείσιμο μονάδας ανακύκλωσης για απόβλητα (pics)
Συγκινητική εικόνα με τη διάσωση ηλικιωμένου που περικυκλώθηκε από τις φλόγες-«Ο παππούς που έγινε παππούς μας…»
Δήμος Αμοργού για τη συμπλοκή στο πανηγύρι: Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον πολιτισμό του νησιού
Παράνομο σκουπιδότοπο ανάμεσα σε τρεις κοινότητες καταγγέλλουν οι Οικολόγοι-«Εστία ανάφλεξης πυρκαγιάς»
Βασικά προληπτικά μέτρα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές συστήνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών
Καταγράφηκαν ζημιές σε 15 κοινότητες-Ξεπέρασαν τις 200 οι κατοικίες, πάνω από 100 οχήματα
Προκλητικός ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα στην απολογία του-«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της»
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε αγορά τροφίμων στην Μπανγκόκ-Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε ανθρώπους