Να προσφύγει στο ΣΑ ΟΗΕ η Λευκωσία για Βαρώσια, λέει ο Ομήρου

Η Λευκωσία πρέπει να προσφύγει στο ΣΑ του ΟΗΕ για τις τουρκικές κινήσεις στα Βαρώσια, λέει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
 
Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι "είναι καιρός να παύσουμε να περιοριζόμαστε σε απλές διαμαρτυρίες και ατελέσφορες παραστάσεις και διαβήματα".
 
"Η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, για να αναλάβει ο ΟΗΕ τις ευθύνες του. Να υπερασπίσει τα ψηφίσματα που υιοθέτησε για το θέμα της Αμμοχώστου. Κάθε ολιγωρία, θα ισοδυναμεί με εθνική και πολιτική απρονοησία", σημειώνει ο κ. Ομήρου.
 
Αναφέρει ακόμη ότι είναι άξιον απορίας γιατί ο ΟΗΕ στην περίπτωση των τουρκικών απειλών για τουρκοποίηση της Αμμοχώστου και σφετερισμό των Ε/Κ περιουσιών τηρεί σιγή ιχθύος, όταν υπάρχουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας (το 550 και το 789), που καλούν την Τουρκία να επιστρέψει την Αμμόχωστο, προκειμένου να επανεγκατασταθούν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι της.
 
"Μήπως ισχύουν για τον ΟΗΕ 'δύο μέτρα και δύο σταθμά;'", διερωτάται και προσθέτει ότι ο Εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Νούτζαριτς, μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου ότι θα προσαρτήσει την κοιλάδα του Ιορδάνη, στην περίπτωση που επανεκλεγεί στις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές, δήλωσε πως "οποιαδήποτε απόφαση του Ισραήλ να επιβάλει τους νόμους του, τη δικαιοδοσία του και τη διακυβέρνηση του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δεν θα είχε καμιά διεθνή νομική ουσία. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε καταστροφική προοπτική".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Ν. Χριστοδουλίδης: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια φιλόδοξη Προεδρία τους Συμβουλίου της ΕΕ
Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ