Oνόματα βαριά, με ιστορία

Πίττας, Ιωάννου, Σπόλιαριτς. Όχι δεν αναφερόμαστε σε παιχνίδι παλαίμαχων αλλά στον έκτο αγώνα της Εθνικής Κύπρου για τα προκριματικά του EURO 2020.
 
Τρία ονόματα βαριά, με ιστορία, βρέθηκαν στην ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ξυπνώντας θύμισες των 90s, όταν οι πατεράδες τους μεσουρανούσαν στα κυπριακά γήπεδα και στην Εθνική ομάδα.
 
Πίττας, Ιωάννου και Σπόλιαριτς ήταν βασικοί στο επικό 3-2 επί της Ισπανίας, στις 5 Σεπτεμβρίου του 1998, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οι γιοι τους ήταν βασικοί – και οι τρεις – στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 στο Σαν Μαρίνο.
 
 
Ο Νικόλας Ιωάννου είναι αμυντικός, όπως και ο πατέρας του Δημήτρης Ιωάννου. Γεννημένος το 1995, αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ και στο Σαν Μαρίνο έπαιξε με την Εθνική ανδρών για 15η φορά, έχοντας κάνει ντεμπούτο πριν δύο χρόνια. Ο Δημήτρης Ιωάννου έπαιξε 48 φορές με το εθνόσημο, σκοράροντας δύο φορές.
 
Για τον Ιωάννη Πίττα είναι η τέταρτη εμφάνιση – πρώτη ως βασικός (ντεμπούταρε τον περασμένο Ιούνιο). Σε αντίθεση με τον πατέρα του Πάμπο Πίττα που υπήρξε αμυντικός, ο Ιωάννης είναι επιθετικός και ανήκει στον Απόλλωνα (πέρσι ήταν  δανεικός στην Ένωση). Είναι γεννημένος το 1996.
 
Ο Πάμπος Πίττας έχει 79 συμμετοχές με την Εθνική και 7 γκολ.
 
 
O Ματία Σπόλιαριτς είναι ο δεύτερος γιος του Μιλένκο Σπόλιαριτς και όπως τα αδέλφια του Αλεξάνταρ και Ντανίλο, ακολούθησαν τα βήματα του πατέρα τους. Ο Ματία, που παίζει πλέον στην ΑΕΚ, είναι πλεϊμέικερ, όπως και ο πατέρας του. Έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Μάρτιο και στο Σαν Μαρίνο έγραψε την 5η του συμμετοχή.
 
Σε 19 αγώνες με την Εθνική Κύπρου, ο Σπόλιαριτς έβαλε 8 γκολ.
 

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις
Χωρίς ρεύμα η Έγκωμη λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι (vids&pics)