Επιστολή ΠΕΚ προς ΥΠΕΣ για εγκατάλειψη γεωργών από αλλοδαπούς εργάτες

Η Παναγροτική Ένωση Κύπρου (ΠΕΚ) με επιστολή της στον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη αναφέρεται στις καταγγελίες από γεωργούς σχετικά με το θέμα των αλλοδαπών εργατών, οι οποίοι εγκαταλείπουν τον εργοδότη τους και ζητούν πολιτικό άσυλο με αποτέλεσμα οι γεωργοί να μένουν εκτεθειμένοι χωρίς εργατικά χέρια για τις καλλιέργειες τους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, αλλοδαποί ζητούν πολιτικό άσυλο μόλις φθάσουν στην Κύπρο.

«Το φαινόμενο αυτό, το οποίο έχει γίνει μάστιγα για τους γεωργούς το έχουμε αναφέρει και στην συνάντηση που είχαμε στις 9/11/2018 χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Οι γεωργοί είναι αγανακτισμένοι και προβληματισμένοι από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να σταματήσει αυτό το απαράδεχτο φαινόμενο», προστίθεται.

Ζητούμε και πάλι, σημειώνεται, την λήψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη αυτού του κακού, όπως η εισήγηση μας για άμεση εξέταση των αιτήσεων ασύλου και άμεσο επαναπατρισμό όλων όσοι  εκμεταλλεύονται τις διαδικασίες και αδικαιολόγητα υποβάλλουν αίτηση για πολιτικό άσυλο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 57χρονο για υπόθεση ναρκωτικών με δύο κιλά κάνναβης και κοκαΐνη
Καθησυχάζει ο Υπουργός Ενέργειας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων-«Κρίνουμε ότι θα είναι προσωρινές»
Απόφαση Ανωτάτου: Άκυρο το ένταλμα έρευνας για σημειώσεις στην οικία δεσμοφύλακα, «ουδεμία μαρτυρία, καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας»
Μόνο ηλεκτρονικά το ραντεβού στα Γραφεία της Υπηρεσίας Μέριμνας Εκτοπισθέντων
Συστάσεις για Πρώτες Βοήθειες σε ενδεχόμενη διαρροή ραδιενέργειας λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Έφαγε πόρτα από τον Τατάρ ο Χαν, βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα-«Υψηλή προστιθέμενη αξία από την εμπλοκή της ΕΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά πολυκατοικία στην Μπερ Σεβά
Αναζητά πέντε πρόσωπα για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο χωρίς να κληρονομήσει τίποτα
Νέα διορία στο διάλογο για ΑΤΑ-Δεν τα βρίσκουν εργαζόμενοι και εργοδότες, η έκκληση προς Κυβέρνηση