Βραζιλία: Η αποψίλωση των δασών σχεδόν τετραπλασιάστηκε τον Ιούλιο

Η αποψίλωση των δασών στη Βραζιλία τον Ιούλιο σχεδόν τετραπλασιάστηκε από τον αντίστοιχο μήνα του 2018, αποκαλύπτουν επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τρίτη και επιβεβαιώνουν ότι η τάση είναι εξαιρετικά ανησυχητική, παρότι αυτό αμφισβητείται συστηματικά από τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος ανήκει στην άκρα δεξιά.
 
Το βραζιλιάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE), ο δημόσιος οργανισμός ο οποίος είναι επιφορτισμένος να παρακολουθεί την αποψίλωση των δασών στην Αμαζονία, έκανε λόγο περί εκδάσωσης 2.254 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε όλη τη χώρα τον περασμένο μήνα, από 596,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα τον Ιούλιο του 2018, ήτοι διαπίστωσε αύξηση 278% μέσα σ’ έναν χρόνο.
 
Δεδομένα του INPE που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα έκαναν λόγο περί αύξησης κατά 88% της αποψίλωσης των δασών στη Βραζιλία τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς. Οι δασικές περιοχές που αποψιλώθηκαν έφθασαν τα 6.833 τετραγωνικά χιλιόμετρα τους 12 προηγούμενους μήνες, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με τον ίδιο οργανισμό.
 
Η κυβέρνηση καθαίρεσε πρόσφατα τον Χικάρντου Γκαλβάου, τον διευθυντή του INPE, ο οποίος κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση του Μπολσονάρου ότι διέσπειρε «ψευδή» δεδομένα για να «παίξει το παιγνίδι των ΜΚΟ».
 
Για τον Μπολσονάρου, τον αρχηγό του Κράτους, δηλωμένο αμφισβητία της επιστημονικής συναίνεσης για τις κλιματικές αλλαγές, τα δεδομένα που καταγράφουν την πρόσφατη ραγδαία αύξηση της καταστροφής των δασών στη Βραζιλία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και «αμαυρώνουν την εικόνα» της χώρας.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 27 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
Στο αρχείο έβαλε η κυβέρνηση Τραμπ δίωξη κατά γιατρού που κατέστρεφε εμβόλια για την Covid
Η χαλαρή αντίδραση των αγορών ενθαρρύνει τον Τραμπ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά ΕΕ και τρίτων χωρών
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Ο στρατός του Σουδάν απώθησε έφοδο των παραστρατιωτικών σε πολιτεία του Νταρφούρ
Αποδοκιμάζει ο Μακρόν τους δασμούς Τραμπ κατά της ΕΕ-«Η Κομισιόν να υπερασπιστεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα»
Σε κίνδυνο οι συνομιλίες για εκεχειρία Ισραήλ και Χαμάς-Aλληλοκατηγορούνται ότι εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας
Aνακοίνωσε δασμούς 30% σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό από την 1η Αυγούστου ο Τραμπ
Όλο το πόρισμα για την τραγωδία της Air India-Μυστήριο γιατί κόπηκε η ροή καυσίμου στους κινητήρες
Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα