Νέα κίτρινη προειδοποίηση για θερμοκρασίες άνω τον 40 βαθμών Κελσίου

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε για σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας. Συγκεκριμένα η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι από τη μια το μεσημέρι μέχρι τις τέσσερις και 30 το απόγευμα η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει στους 41 βαθμούς κελσίου.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευµα, στο εσωτερικό και τα ορεινά, πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη, που σύντοµα θα διαλυθούν.
 
Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης, εκτός από τα νότια παράλια, όπου θα καταστούν σταδιακά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και αργά το απόγευµα, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη.
 
Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 33 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, και αρχικά κατά τόπους µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη.
 
Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τα απογεύµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά, αναµένεται να παρατηρείται τοπική αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα, παραµένοντας, τουλάχιστον στο εσωτερικό και τα ορεινά, λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τρίτη θα σηµειώσει πτώση, στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τετάρτη αναµένεται µικρή άνοδος της θερµοκρασίας
 

Δειτε Επισης

Ασταμάτητο το κύμα αλληλεγγύης στις πυρόπληκτες περιοχές-Στήριξη από πανεπιστήμια, Τράπεζα Κύπρου και ΟΕΛΜΕΚ
Στα 104 τετραγωνικά χιλιόμετρα η τελική έκταση της καμένης γης από τη φονική πυρκαγιά-Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση
Παραχώρησε οικονομική ενίσχυση στις αρχές της Τ.Α. για το WasteFreeCyprus το Υπουργείο Γεωργίας
Οδηγίες ΥΠΕΣ στους πυρόπληκτους για το πώς θα λάβουν την κρατική αποζημίωση
Καταγγέλλει λογαριασμούς «με αμφιβόλου εγκυρότητας περιεχόμενο» το Υφ. Τουρισμού-Ενημερώνει για τους επίσημους
Υπερδιπλασιάστηκαν οι δαπάνες της Κύπρου για έρευνα και ανάπτυξη-Διέθεσε 150 ευρώ ανά κάτοικο
Τεράστιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα οι παράνομοι σκυβαλότοποι-Σωρεία καταγγελιών στο δήμο Κουρίου
Δημιουργήθηκαν κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης για τους πληγέντες από πυρκαγιές
Απαιτείται εγγραφή στο σύστημα Οικονομικής Πληροφόρησης Γενικού Λογιστηρίου για αποζημίωση πυρόπληκτων
Απεργιακά μέτρα στη Larnaca Public Transport ανακοίνωσαν συντεχνίες