Αποφεύχθηκε νέα τραγωδία στη Μεσόγειο-Διασώθηκαν 156 μετανάστες

Η ακτοφυλακή του Μαρόκου διέσωσε την Πέμπτη 156 μετανάστες στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του βασιλείου.
 
Ανάμεσα στους ανθρώπους που διασώθηκαν - κυρίως υπηκόους χωρών της Αφρικής - συγκαταλέγονταν 15 γυναίκες και 3 παιδιά. Οι μετανάστες, που είχαν επιβιβαστεί σε πολλά φουσκωτά πλεούμενα, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και κίνδυνο, εξήγησαν οι ένοπλες δυνάμεις.
 
Στους μετανάστες, η υγεία ορισμένων εκ των οποίων ήταν σε κακή κατάσταση, προσφέρθηκαν ιατρικές περιποιήσεις πάνω στα σκάφη της ακτοφυλακής. Οδηγήθηκαν σε διάφορα λιμάνια του Μαρόκου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των μαροκινών ένοπλων δυνάμεων.
 
Το Μαρόκο έχει μετατραπεί σε κόμβο πολλών μεταναστών, κυρίως από αφρικανικές χώρες, που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.
 
Προσπαθούν να μπουν στους δύο ισπανικoύς θύλακες, τη Θέουτα και τη Μελίγια, ή να φθάσουν στις ισπανικές ακτές με πλεούμενα, συχνά κάθε άλλο παρά αξιόπλοα. Σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές, αποτράπηκαν πάνω από 40.300 προσπάθειες μεταναστών να φθάσουν παράτυπα στην Ευρώπη κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η Βρετανία θα παραδώσει νέα παρτίδα επιθετικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία
Τουλάχιστον 16 νεκροί σε συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας με υποστηρικτές του Άσαντ
Ένα νεκρός και δέκα τραυματίες μετά από έκρηξη σε στρατιωτική βάση της Τεχεράνης
O Πούτιν απειλεί τον Μακρόν με νέο Βατερλό-«Κάποιοι ξέχασαν τι έπαθε ο Ναπολέων»
Κατέρρευσε υπό κατασκευή γέφυρα στο Βέλγιο-Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν
Επιδεινώνεται η πνευμονοπάθεια της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας
Κάνει ένα βήμα πίσω ο Τραμπ, παγώνει την επιβολή δασμών στο Μεξικό μέχρι τις 2 Απριλίου
Το Λονδίνο συζητά με περίπου 20 χώρες για συμμετοχή τους στη διαφύλαξη της ειρήνης στην Ουκρανία
Πρόταση των ΗΠΑ στη Χαμάς-Η απελευθέρωση δέκα ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός για εξήντα ημέρες
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή έκρηξης σε κινητήρα αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωση από το Βουκουρέστι