Ενοχλημένη η ΜΟΚΑΣ για την αμφισβήτηση της έρευνας περί ξεπλύματος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης, σε σχέση με τα σχόλια που γίνονται, αναφορικά με την έρευνά της.
 
«Σε σχέση με δημόσιες δηλώσεις αναφορικά με τη διερεύνηση του δημοσιεύματος για συναλλαγές μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners LLC που έγιναν το 2007, οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας, λόγω της άμεσης και πρωτοφανούς αμφισβήτησης θεσμών», αναφέρει.
 
Υπογραμμίζει ότι δεν είναι ανεξάρτητη Υπηρεσία, αλλά υπάγεται στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, άμεσα υπόλογη στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.
 
«Διερωτώμαστε κατά πόσον αμφισβητείται ο ίδιος ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα, εφόσον το αποτέλεσμα της διερεύνησης θα τεθεί ενώπιόν του για μελέτη των όποιων πορισμάτων», προστίθεται.
 
«Η αναφορά σε δημόσιες δηλώσεις ότι «΄Επρεπε να είχε ζητηθεί πραγματικά ανεξάρτητη διερεύνηση που να είναι αξιόπιστη διεθνώς», προσβάλλει την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση της Νομικής Υπηρεσίας και εκφράζουμε τη λύπη μας», τονίζει.
 
Σε σχέση με την αναφορά σε «διεθνή αξιοπιστία», απαντούμε ότι η ΜΟΚΑΣ τυγχάνει αναγνώρισης και μεγάλου σεβασμού στο εξωτερικό, τόσο στις Υπηρεσίες ξένων χωρών, όσο και σε διεθνείς Οργανισμούς, που εκφράστηκε τόσο για μεμονωμένες υποθέσεις συνεργασίας με Υπηρεσίες άλλων χωρών, όσο και σε ΄Εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών, σημειώνει περαιτέρω.
 
«Δεν πρόκειται να προβαίνουμε σε δημόσιες δηλώσεις για τις ενέργειές μας, ούτε θα απαντούμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα για την όλη υπόθεση. Η τελική Έκθεση με τα πορίσματα, όταν θα ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο η ΜΟΚΑΣ είναι υπόλογη», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»