Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό του δωδεκάχρονου, μοιραίο το τραύμα στο λαιμό

Συγκλονίζουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα επί της σορού του άτυχου δωδεκάχρονου αγοριού που δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα από την ίδια του την μητέρα, στο διαμέρισμα που διέμεναν στο Γέρι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ήθελα να τον απαλλάξω από τους πόνους»-Τι ισχυρίστηκε η παιδοκτόνος
 
Το δωδεκάχρονο αγοράκι εντοπίστηκε νεκρό στο κρεβάτι του, από τον σύζυγο της μητέρας του, ο οποίος τον μεγάλωνε, φέροντας τραύματα στο λαιμό και το στήθος.
 
Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, επιβεβαίωσε ότι μοιραίο τραύμα απέβη αυτό που δέχθηκε στο λαιμό.
 
Επίσης, από τη σορό του δωδεκάχρονου λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.
 
Υπενθυμίζεται, ότι η παιδοκτόνος, η οποία επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της, εντοπίστηκε αιμόφυρτη στο χολ του διαμερίσματος, ενώ έφερε τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα μέρη του σώματος της.
 
Από το διαμέρισμα όπου διαπράχθηκε το άγριο φονικό, η Αστυνομία παρέλαβε τέσσερα μαχαίρια, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν στο έγκλημα.
 
Στο ψυχιατρείο η παιδοκτόνος 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φερόμενη παιδοκτόνος εξετάστηκε από ψυχίατρο και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο ψυχιατρείο, η οποία θα γίνει εντός της ημέρας.

Ως εκ τούτου, το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον της, θεωρητικά δεν έχει εκτελεστεί και δεν αναμένεται να διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία για έκδοση διατάγματος κράτησης της, αφού δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη διαδικασία.

Aφότου μεταφερθεί στο ψυχιατρείο για θεραπεία, αναμένεται να επανεξεταστεί η κατάσταση της υγείας της 40χρονης, μετά από περίπου μια εβδομάδα, και όταν οι ιατροί ανάψουν το πράσινο φως στους ανακριτές, τότε η ύποπτη θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δολοφονίες με θύματα και θύτες με το ίδιο… DNA που καθήλωσαν την Κύπρο (pics)

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, η 40χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ είναι αντιμέτωπη με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, το οποίο προβλέπει ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, όταν ιατρικά επιβεβαιωθεί ότι είχε το ακαταλόγιστο, τότε το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει την έκτιση της ποινής του οποιουδήποτε κατηγορούμενου σε ψυχιατρείο ή το αδίκημα του φόνου να αντικατασταθεί με αυτό της ανθρωποκτονίας, προκειμένου να μην καταδικαστεί σε ισόβια.

Στο μεταξύ η Αστυνομία έχει ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση, ενώ συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων για να συμπληρώσει το μαρτυρικό υλικό.     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Άφαντος ο 35χρονος τουρίστας που χάθηκε στην Πάφο-Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες
Εβδομήντα δύο συσκευασίες με κοκαΐνη κατάπιε τελικά ο 52χρονος που πιάστηκε στο αεροδρόμιο Πάφου
Σε απευθείας δίκη οδηγείται ο 34χρονος που επιτέθηκε και απήγαγε γυναίκα στη Λάρνακα
Κλείνει για έργα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού στο ύψος Κοτσιάτη
Ψάχνουν για στοιχεία για εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα στην Πάφο-Συνεχίζονται οι έρευνες
Ψάχνει 18χρονο για ληστεία σε περίπτερο η Αστυνομία-Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του (pic)
Βολές Γεωργίου εναντίον Χαρτσιώτη και Αρναούτη-«Δεν έγιναν ενέργειες για το περιστατικό στη λαμπρατζιά»
Καταζητείται 35χρονος για επίθεση, οπλοφορία και μεταφορά μαχαιριού (pic)
Σφοδρή επίθεση ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση, Χαρτσιώτη και Αστυνομία-«Ο υπουργός συσσωρεύει αποτυχίες»
Μετέωροι οι συμβασιούχοι αστυνομικοί-Ζητά ενημέρωση από Χαρτσιώτη για τις ενέργειές του ο Τορναρίτης