Σωφρόνης Αυγουστή: Πώς από το put music φτάσαμε στο… silence

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από τον πάγκο του Απόλλωνα, ο Σωφρόνης Αυγουστή, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια, που πλήρωσε τη νύφη του αποκλεισμού από τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ μετά την οδυνηρή ήττα από την Αϊντχόφεν.
 
Ο Κύπριος τεχνικός, που ανέλαβε τα ηνία στον πάγκο της ομάδας της Λεμεσού στις 11 Δεκεμβρίου του 2016 και αντικατέστησε τον Πέδρο Εμάνουελ, κατάφερε να πετύχει ιστορικά επιτεύγματα με την ομάδα της Λεμεσού, σε εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και Ευρώπη.
 
Καθόλου τυχαίο άλλωστε, δεν είναι το γεγονός ότι πρόσφατα ο Σωφρόνης Αυγουστή αναδείχθηκε ανάμεσα στους 150 κορυφαίους προπονητές παγκοσμίως, φιγουράροντας στην 139η θέση.
 
Τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας της Λεμεσού, ο Κύπριος κόουτς, αναμόρφωσε πλήρως τους κυανόλευκους. Κακά τα ψέματα, βρήκε ένα πολύ καλό υλικό με έτοιμους και ικανούς παίχτες, από τον προκάτοχό του. Ο Αυγουστή πρόσθεσε εκείνα τα στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα.
 
Πάθος, επιθετική φιλοσοφία και μια νέα τακτική, ήταν τα στοιχεία που έβαλε ο Σωφρόνης στον Απόλλωνα, που επί τον ημερών του μεταμορφώθηκε.
 
Πλέον έπαιζε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στο νησί, αναγκάζοντας φίλους και εχθρούς να παραμιλούν για τον Απόλλωνα του Σωφρονη.
 
Για πολλούς, άδικα δεν πήρε το πρωτάθλημα του 2017-2018 εκείνη η  ομάδα. Ο Απόλλωνας εξέπεμπε υγεία, έκανε την Ευρώπη να παραμιλά, όμως δεν κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα. 
 
Πότε, ωστόσο, δεν αμφισβητήθηκε, κανένας δεν παραπονέθηκε και ουδείς τολμούσε να σκεφτεί πως ο Σωφρόνης θα εγκατέλειπε το όνειρο τόσο της διοίκησης Νίκου Κίρζη, όσο και των χιλιάδων φίλων της ομάδας.
 
Για αυτό και η διοίκηση Νίκου Κίρζη, τον Δεκέμβριο του 2017, προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Κύπριο κόουτς μέχρι το 2020. Τότε, ο Νίκος Κίρζης τόνιζε σε κάθε τόνο πως το όνειρο θα γίνει έχοντας στο τιμόνι ένα δικό μας άνθρωπο.
 
«Αυτός ο άνθρωπος μας έχει κάνει να πιστέψουμε όσο ποτέ ότι αυτή είναι η χρονιά μας. Ξέρετε πριν λίγες μέρες έκλεισε ένα χρόνο στον πάγκο του Απόλλωνα. Φυσικά είναι γέννημα θρέμμα αυτής της ομάδας και δεν είναι τώρα που ήρθε. Ο Σωφρόνης όχι μονό αγαπά αυτό που κάνει αλλά αγαπά αυτή την ομάδα», έλεγε ο Νίκος Κίρζης.
 
Το πρωτάθλημα χάθηκε, με ολόκληρο το οικοδόμημα του Απόλλωνα, ωστόσο να είναι αποφασισμένο να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια. Η νέα χρονιά ξεκίνησε με την ομάδα του Σωφρόνη να κάνει την Ευρώπη να παραμιλά.
 
Όχι άδικα άλλωστε ξένα μέσα ασχολήθηκαν με τον τρελό Λεμεσιανό που κατάφερε να βγάλει εκτός στα πλέει οφφ του Γιουροπα Λιγκ τη Βασιλεία. Εκείνη η πρόκριση χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά θαύματα, παρόμοιας εμβέλειας με την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Και δεν ήταν υπερβολή.
 
Οι φίλοι του Απόλλωνα έπιναν νερό στο όνομα του. Η ομάδα έπαιζε χορταστικό ποδόσφαιρο, τα αποτελέσματα έρχονταν, ωστόσο η ομάδα προδόθηκε. Προδόθηκε από τον ίδιο της τον εαυτό. Η ενίσχυση του Γενάρη δεν ήρθε ποτέ, η κόπωση των ποδοσφαιριστών ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής, οι ντροπιαστικές ήττες από τον ΑΠΟΕΛ έφτασαν τις τέσσερις, το πρωτάθλημα χάθηκε για ακόμα μια χρονιά, όπως ξεκίνησε να χάνεται και η υπομονή από τους φίλους της ομάδας.
 
Από τα πυρά που δεχόταν, όχι άδικα, η διοίκηση Κίρζη για την μη ενίσχυση της ομάδας τον Γενάρη, δεν γλίτωσε ούτε ο Σωφρόνης. Κάποιοι μάλιστα που ήταν κοντά στην ομάδα άρχισαν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν πως οι μέρες του Κύπριου κόουτς στο Κολόσσι, είναι μετρημένες.
 
Κανείς όμως δεν πίστευε πως αυτό το τέλος θα ερχόταν στον απόηχο του αγώνα με την Αϊντχόβεν. Μετά από μια ήττα και τον αποκλεισμό το βράδυ της Πέμπτης στο ΓΣΠ, η διοίκηση του Νίκου Κίρζη αποφάσισε να απομακρύνει τον άνθρωπο στον οποίο πίστεψε, επένδυσε και έδωσε το κλειδί του Κολοσσιού για κάτι λιγότερο από τρία χρόνια.
 
Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση της εταιρείας του Απόλλωνα για τη λύση της συνεργασίας με τον Σωφρόνη Αυγουστή καταλαβαίνει αυτό που γράψαμε και στην αρχή. Ότι δηλαδή ο Σωφρόνης αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Απόλλωνα που απλά έμεινε στη μέση και αδιαμφισβήτητα κάποια μέρα θα συνεχιστεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)