Αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών στο Ελ Πάσο-Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν τραυματιστεί στο Τέξας των ΗΠΑ, μετά από πυροβολισμούς σε ένα πολυκατάστημα Walmart στην πόλη Ελ Πάσο. Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέβασαν αργά απόψε τον αριθμό των τραυματιών σε 22, από 18 που μετέδιδαν νωρίτερα, με βάση τις αναφορές από τα τοπικά νοσοκομεία. 
 
«Πολλοί είναι οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, ανακοίνωσε η Ολίβια Ζεπέντα διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου της πόλης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η ίδια τόνισε πως οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες. Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης του Τέξας Dan Patrick δήλωσε στο Fox ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεταξύ 15 και 20 και πιθανώς πολλοί είναι νεκροί. 
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ελ Πάσο Ντι Μάργκο, υπό κράτηση έχουν τεθεί τρία πρόσωπα, αλλά δεν ήταν σε θέση να αναφέρει εάν πρόκειται για τους δράστες. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε την σύλληψη ενός υπόπτου. 

Η τοπική Αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή, ανακοινώνοντας ότι έχει δεχθεί αναφορές για περισσότερους από έναν δράστες. "Παρακαλούμε αποφεύγετε την περιοχή, η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε μια πολύ μεγάλη έκταση", ανέφερε. 

Αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μεταφορά πολλών τραυματιών σε νοσοκομεία της περιοχής, χωρίς, ωστόσο, να έχει μέχρι στιγμής γίνει γνωστή η κατάστασή τους ή ο αριθμός των νεκρών. 
 
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο CBS News ότι ετοιμαζόταν να μπει στην υπεραγορά όταν άκουσε τουλάχιστον δέκα πυροβολισμούς. Είπε ότι πιστεύει πως είδε τουλάχιστον δύο άτομα με όπλα και πιστεύει ότι διέκρινε μία ηλικιωμένη να πέφτει στο έδαφος, αν και δεν είναι σίγουρος αν την είχαν πυροβολήσει.
 
Σύμφωνα με το Reuters, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν κόσμο με ματωμένα ρούχα και τουλάχιστον ένα πρόσωπο με τραύμα στο κεφάλι. 
Μία γυναίκα, που μόλις έκανε τα ψώνια της σε σουπερμάρκετ της αλυσσίδας Walmart, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως άκουσε κάτι σαν «πυροτεχνήματα» την ώρα που αναζητούσε μία θέση στάθμευσης.

«Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν», τόνισε η ίδια γυναίκα. 

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για τον έλεγχο των όπλων, εκρηκτικών, καπνού και οινοπνευματωδών (ATF) στο Ντάλας ανακοίνωσε πως σπεύδουν άνδρες της επί τόπου για να συνδράμουν την αστυνομία του Ελ Πάσο.

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Επίσης με τον κυβερνήτη Άμποτ επικοινώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.

 

Δειτε Επισης

Διαβήματα Προέδρου για την δίωξη Σενέρ Λεβέντ-Καλεί τους θεσμούς της ΕΕ να σταματήσουν την Τουρκία
Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα
Απογοήτευση ΥΠΕΞ για τις ίσες αποστάσεις ΗΕ στις εκθέσεις-Καλωσορίζει τη δέσμευση ΓΓ για επανέναρξη των συνομιλιών
Απολογείται την Κυριακή η Μουτζούκου-Πιθανόν θα εμπλέξει και άλλα άτομα στον θάνατο του Παναγιωτάκη
Βλέπει άνοιγμα νέας σελίδας για την Τουρκία με τον αφοπλισμό του PKK ο Ερντογάν
Όταν το ΤΑΕ (Ε) του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας δεν διαβάζει Ποινική Δικονομία (Κεφ.155)
Το ηχητικό ντοκουμέντο και οι μαρτυρίες για Μουρτζούκου-Τι αποκάλυψε το «Φως στο Τουνέλ»
Πραγματοποιείται το απόγευμα η διαμαρτυρία στην Εισαγγελία για τον Θανάση Νικολάου-«Δεν πάει άλλο»
Μπαράζ ελέγχων σε όλες τις πόλεις μετά τα απανωτά περιστατικά βίας-Συλλήψεις και έλεγχοι υποστατικών
Τραγικές σκηνές στο νοσοκομείο μετά το θάνατο του δίχρονου που χτύπησε με όχημα ο πατέρας-Έγκυος η μητέρα