Μάγκικη εμφάνιση η ΑΕΚ... Έλιωσε τους Τούρκους αλλά αποκλέιστηκε

Ήταν δεδομένο πως για να έχει η ΑΕΚ ελπίδες να ανατρέψει το 1-3 του παγωμένου ΟΑΚΑ απέναντι στην Τράμπζονσπορ, θα έπρεπε να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα και αυτό να συνδυαστεί με (τουλάχιστον) ένα γκολ. Το 3-5-2 που επέλεξε ο Κωστένογλου ήταν θεωρητικά αμυντικογενές αλλά μόνο θεωρητικά: η ΑΕΚ πίεσε σαν να μην υπάρχει αύριο την τούρκικη ομάδα, την έπιασε στα πράσα εκμεταλλευόμενη την υπεροψία της και μέχρι το 30' είχε κάνει το 0-2.

Στο 25', η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε για πρώτη φορά καρπούς όταν ο Ολιβέιρα πίεσε ψηλά, ανάγκασε την άμυνα των γηπεδούχων σε λάθος, ο Λιβάγια βγήκε τετ-α-τετ και άνοιξε το σκορ με υπέροχο πλασέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 όταν ο Όμπι Μίκελ έκανε ένα παρατεταμένο φάουλ στον Ολιβέιρα που ξεκίνησε εκτός περιοχής και κατέληξε μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδωσε (λανθασμένα) το πέναλτι, ο Μάνταλος ευστόχησε και έγινε το 0-2.

Η ΑΕΚ ήθελε άλλο ένα γκολ για να βρει σκορ πρόκρισης και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Ολιβέιρα βρέθηκε τετ-α-τετ και πλάσαρε για να αποκρούσει ο Τσακίρ. Η χαμένη αυτή ευκαιρία άλλαξε και την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ ήθελε ένα ακόμα γκολ στην επανάληψη, η Τράμπζονσπορ μπήκε με ψυχολογία να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου και οι συσχετισμοί υπήρξαν διαφορετικοί: το παιχνίδι έγινε ροντέο, η τούρκικη ομάδα άρχισε να χάνει ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ έχανε δυνάμεις και όλα έδειχναν πως δεν έχει την δυνατότητα να πετύχει το γκολ πρόκρισης.

Οι αλλαγές του Κωστένογλου δεν βοήθησαν, ειδικά η απόφασή του να βγάλει τον κινητικό Μάνταλο για να περάσει στο ματς τον στατικό Γιακουμάκη και το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια αλλά αποκλεισμένη.

Πηγή:sdna.gr

Δειτε Επισης

Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)