Θεοχάρους: Κάθε διαπραγμάτευση με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να οδηγήσει σε θετική έκβαση

Το Κίνημα Αλληλεγγύη επιμένει ότι κάθε διαπραγμάτευση με τον κατακτητή μέσα  στα σημερινά δεδομένα, με τεράστια διαφορά στρατιωτικής, πολιτικής, οικονομικής και διπλωματικής ισχύος, ανάμεσα στην ΚΔ και την Τουρκία, δεν μπορεί να οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα, έστω και αν εμείς έχομε το ηθικό πλεονέκτημα που μας παρέχει το διεθνές δίκαιο, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους.

Σε χαιρετισμό της στο Συνέδριο των Αποδήμων στη Λευκωσία, η κ. Θεοχάρους κάλεσε τους απόδημους να εργαστούν μαζί με το Κίνημα για την ανατροπή αυτού του εφιαλτικού σκηνικού και για μείωση της ανισοσκέλιας στην ισορροπία δυνάμεων.
 
Η κ. Θεοχάρους αναφερόμενη στον τομέα της ελληνικής παιδείας και γλώσσας, είπε πως η οικονομική κρίση και η δυσπραγία Ελλάδας και Κύπρου έχει μειώσει δραματικά την συνεισφορά του κέντρου στον τομέα αυτό. «Εύχομαι και με την δική σας στήριξη να λειτουργήσουν ξανά, πολύ πιο ενισχυμένα τα προγράμματα που αφορούν την Παιδεία και τον Πολιτισμό με όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική μορφή», είπε.
  
Ευχαρίστησε τους ηγέτες των κοινοτήτων «στα καντούνια της Οικουμένης, τους ιεράρχες, τους επιστήμονες, τους ακαδημαϊκούς, τους επιχειρηματίες και τους διπλωμάτες που εργάζονται νυχθημερόν για την πατρίδα μας και για την ευημερία των αποδήμων. Το έργο όλων σας είναι τεράστιο. Η πολυδύναμη προσπάθεια σας συμπληρώνει την δράση των ομοσπονδιών των απόδημων Κυπρίων σε κάθε πόλη. Τεράστια και η σημασία της συμμετοχής των νέων στον παλλαϊκό μας αγώνα", ανέφερε
 
Η κ. Θεοχάρους είπε πως η ΝΕΠΟΜΑΚ παίρνει την σκυτάλη και συνεχίζει με επιτυχία την δράση των απερχόμενων γενεών. «Η μαχητικότητα των νέων και ο ενθουσιασμός τους είναι σίγουρο ότι θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες και τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση κατά πως λέει ο ποιητής», ανέφερε και πρόσθεσε πως σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία ευρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία.
 
«Τρίτη εισβολή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις τουρκικές επεμβάσεις στην ΑΟΖ του κράτους μας. Οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας και η πολιορκία της Κύπρου από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αλλά και η τρομακτική ενίσχυση του στρατού κατοχής, δημιούργησαν τετελεσμένα και ανέτρεψαν την άσκηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως πολύ σωστά υπολόγισαν οι Τούρκοι αγάδες, οι αντιδράσεις από την πλευρά των ΗΠΑ, της ΕΕ, του Ισραήλ, αλλά και οι αντιδράσεις της Ρωσίας και της Κίνας υπήρξαν υποτονικές και διφορούμενες», πρόσθεσε.
 
Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για συνομιλίες με τον εγκάθετο του Ερντογάν παραθεωρώντας την επίθεση από την Τουρκία και ελπίζοντας ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι συνομιλίες θα φθάσουν σε αίσιο τέλος. «Πλάνη οικτρά», είπε και εξέφρασε την άποψη πως «κάθε διαπραγμάτευση με τον κατακτητή μέσα  στα σημερινά δεδομένα, με τεράστια διαφορά στρατιωτικής, πολιτικής, οικονομικής και διπλωματικής ισχύος, ανάμεσα στην ΚΔ και την Τουρκία, δεν μπορεί να οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα, έστω και αν εμείς έχομε το ηθικό πλεονέκτημα που μας παρέχει το διεθνές δίκαιο».

Δειτε Επισης

Σαφές μήνυμα βρετανών βουλευτών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Επανήλθε ο ΔΗΣΥ κατηγορώντας ΑΚΕΛ και Χαραλαμπίδου για υποκρισία-«Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις, όχι λάσπη»
Επίσκεψη Ολγκίν στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Λεύκας
Ειδοποίηση να παραδοθεί για έκτιση της ποινής από Δικαστήριο της Τουρκίας στον Λεβέντ
Ταυτόχρονη αντεπίθεση ΑΚΕΛ και Ειρήνης-Κατηγορεί Αγγελίδη για αλαζονεία, «μαζί μας συνωμότησε και το ΕΔΑΔ»
Συνεχίζει το παραλήρημα ο Τατάρ-«Ο Αναστασιάδης είπε στον Τσαβούσογλου για λύση δύο κρατών»
Δεν κοπάζουν οι πολιτικές αντιδράσεις στον απόηχο των δηλώσεων Αγγελίδη-Έντονη κριτική και πυρά από βουλευτές
Πυρά ΔΗΚΟ σε Φειδία-«Χαμογελούσε συγκαταβατικά, δίνοντας βήμα στην προσωποποίηση της τουρκικής προπαγάνδας»
Ιστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη Αούν ο Πρόεδρος-Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και εξελίξεις στη Μ. Ανατολή
Βούληση για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος στον Αούν-Τον προσκάλεσε στη Διάσκεψη Ηγετών