Προσωπικές διαστάσεις στην κόντρα Μακρόν-Μπολσονάρου μετά το σχόλιο για την Μπριζίτ

Πολύ... προσωπικές διαστάσεις πήρε η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρου με αφορμή τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και την στάση του τελευταίου στο θέμα.
 
Η “σύγκρουση” των δύο ανδρών πέρασε σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο έπειτα από την απόφαση του προέδρου της Βραζιλίας να απαντήσει σε μια ανάρτηση- σχόλιο σε λογαριασμό κάποιου υποστηρικτή του στο Facebook.

Στην ανάρτηση ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος υποστηρικτής του Μπολσονάρου, έγραψε κάτω από μια καθόλου κολακευτική φωτογραφία της Μπριζίτ Μακρόν, της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, το σχόλιο, “τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Μακρόν κυνηγάει τον Μπολσονάρου” και συνέχιζε την ανάρτηση του κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ της 66χρονης Μπριζίτ με την 37χρονη Μικέλε Μπολσονάρου την σύζυγο του προέδρου της Βραζιλίας. Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν σχόλιο κάτω από την ανάρτηση έκανε ο ίδιος ο Ζαϊρ Μπολσονάρου γράφοντας συγκεκριμένα: “Μην τον εξευτελίζεις τον άνθρωπο χαχα”.

Στο άθλιο σχόλιο του προέδρου της Βραζιλίας απάντησε ο Εμανουέλ Μακρόν όταν του έγινε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Σύνοδο των G7 στο Μπιαρίτζ υποστηρίζοντας ότι: “Ήταν σχόλια εξαιρετικά απρεπή και χωρίς κανένα σεβασμό για την σύζυγό μου. Είναι λυπηρό, και είναι λυπηρό πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο, αλλά και για όλους τους Βραζιλιάνους. Οι γυναίκες της Βραζιλίας προφανώς θα αισθάνονται ντροπή για τον πρόεδρο τους. Ακριβώς επειδή εκτιμώ ιδιαίτερα και τρέφω σεβασμό για τον λαό της Βραζιλίας, ελπίζω ότι σύντομα θα έχουν έναν πρόεδρο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του”.
 
Πηγή: Έθνος
 

Δειτε Επισης

Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό
Η ΕΕ ετοιμάζει αντίμετρα 95 δισ. αν ο Τραμπ δεν κάνει συμφωνία για τους δασμούς