Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Είχαν προειδοποιήσει οι Αρχές για τα επικίνδυνα καλώδια της ΔΕΗ

Ήδη από τον Μάιο του 2018 είχε εντοπιστεί η επικινδυνότητα των καλωδίων της ΔΕΗ μεταξύ Γαλατά και Πόρου, όπου κατέπεσε την Τρίτη το ελικόπτερο, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.  

Το ύψος στο οποίο βρίσκονται τα ηλεκτροφόρα καλώδια που συνδέουν με ρεύμα τον Πόρο με την Πελοπόννησο είναι τα 80 με 100 μέτρα. Οι ειδικοί έκριναν ότι το ύψος αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα ελικόπτερα που απογειώνονται και προσγειώνονται στο πολυσύχναστο ελικοδρόμιο του Γαλατά και είχαν ζητήσει τουλάχιστον την τοποθέτηση ειδικών ανακλαστήρων, ώστε τα καλώδια να είναι απολύτως ορατά από τους πιλότους. 

Άλλη λύση θα ήταν αυτά να υπογειοποιηθούν, αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται χρονοβόρο και κοστοβόρο. 

Οι πληροφορίες λένε ότι τον Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης επισήμανε με έγγραφο την επικινδυνότητα των καλωδίων και ζητούσε την τοποθέτηση των ανακλαστήρων, ώστε οι πιλότοι να προειδοποιούνται για την παρουσία τους. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ πάντως, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έγινε αποδέκτης τέτοιου αιτήματος. 

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο τύπου Augusta 109 που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από το ελικοδρόμιο στο Γαλατά προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν, καθώς κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι προηγήθηκε η έκρηξη.

Αντιδήμαρχος Πόρου: Δεν είναι εγκεκριμένο το ελικοδρόμιο

Στην αποκάλυψη πως το ελικοδρόμιο στην περιοχή Γαλατά είναι παράνομο προχώρησε ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής. Ο κ. Κουτουζής, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πόρου, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επτάχρονου στο Ζεφύρι
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κυλικείο, πέταξαν αντικείμενα σε λεωφορείο στην Πολυτεχνειούπολη
Δεκαπέντε χρόνια από την τραγωδία στη Marfin-Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που έσωσαν από το μπαλκόνι
Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 η δίκη Πισπιρίγκου στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Ξετυλίγουν το κουβάρι της φονικής έκρηξης στη Θεσσαλονίκη-Εξετάζουν το σακίδιο με τα εκρηκτικά
Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
Δεν έφτιαξε τη βόμβα η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ψάχνουν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα
Η πορεία της βόμβας μέχρι να σκάσει στα χέρια της 38χρονης, τα σενάρια και οι ομοιότητες με το παρελθόν
Μυστήριο με το κίνητρο της 38χρονης που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη-Ερευνάται η ληστεία