Ψήφισε Παύλο Αναστασιάδη για δήμαρχο Αμμοχώστου ο ΔΗΣΥ

Την απόφαση να στηρίξει ως υποψήφιο για τη δημαρχία της Αμμοχώστου τον Πρέσβη Παύλο Αναστασιάδη, έλαβε σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ μετά από σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, παρόλο που ο ΔΗΣΥ πρότεινε ικανά κομματικά στελέχη αλλά και από τον ευρύτερο χώρο του κόμματος, καθώς και την κοινωνία, δεν κατέστη δυνατή η συναίνεση σε υποψηφιότητα προερχόμενη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.
 
«Παρά ταύτα κάνοντας πράξη αυτό που θεωρούμε υπέρτατο, την επανένωση της Κύπρου και την επιστροφή της Αμμοχώστου, το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε όπως αποδεχτεί ως υποψήφιο κοινής αποδοχής τον πρέσβη κ. Παύλο Αναστασιάδη που πληροί τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις και θα αγωνιστεί για αυτές και ήταν μέσα στους προτεινόμενους και εκ μέρους του ΑΚΕΛ και εκ μέρους του ΔΗΚΟ», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:
 
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός από το ξεκίνημα της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης του Δημάρχου Αμμοχώστου, κινήθηκε προσηλωμένος στο στόχο της επανένωσης της Κύπρου και της επιστροφής της Αμμοχώστου.
 
Σκοπός είναι μέσω της διαδικασίας αυτής να στείλουμε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι πάνω από όλα ακριβώς, είναι ο αγώνας για επανένωση του τόπου και η επιστροφή της Αμμοχώστου, με έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής που συμμερίζεται αυτούς τους στόχους.
 
Παρόλο που ως Δημοκρατικός Συναγερμός προτείναμε ικανά κομματικά στελέχη αλλά και από τον ευρύτερο μας χώρο αλλά και την κοινωνία, δεν κατέστη δυνατή η συναίνεση σε υποψηφιότητα προερχόμενη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.
 
Παρά ταύτα κάνοντας πράξη αυτό που θεωρούμε υπέρτατο, την επανένωση της Κύπρου και την επιστροφή της Αμμοχώστου, το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε όπως αποδεχτεί ως υποψήφιο κοινής αποδοχής τον πρέσβη κ. Παύλο Αναστασιάδη που πληροί τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις και θα αγωνιστεί για αυτές, και ήταν μέσα στους προτεινόμενους και εκ μέρους του ΑΚΕΛ και εκ μέρους του ΔΗΚΟ».
 

Δειτε Επισης

Υπ. Άμυνας: Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους νέους η δυνατότητα να υπηρετήσουν στην ΕΦ
Απαντά στην κριτική για την στάση της για Αγγελιδη η Κυβέρνηση-Δείχνει ξανά τη Βουλή για θωράκιση εξουσιών
Αισιόδοξη για την πενταμερή η Ολγκίν-«Σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένα από τα έξι σημεία»
Καλεί την Αννίτα να συνταχθεί με αυτούς που ζητούν παραίτηση Αγγελίδη το Άλμα-«Ας παραδεχθεί τις ευθύνες του κόμματός της»
Φουλάρει μηχανές ενόψει βουλευτικών το ΕΛΑΜ-Κλείδωσε άλλο ένα πρώην μέλος του ΔΗΣΥ στο ψηφοδέλτιο
Η θερμή συνάντηση Παπαδόπουλου-Καρογιάν και οι βάσεις συνεργασίας εκτός Βουλευτικών
Τελευταίες προσπάθειες Ολγκίν για πρόοδο στη Νέα Υόρκη-Με πλήρως αρνητική διάθεση ο Τατάρ
Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ
Προσωρινά ο Παλατές για τη θέση του Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων