«Τρύπες» στο άλλοθι του ενός εκ των τριών υπόπτων για τη φωτιά στην Εύβοια

Προβληματικό φαίνεται ότι είναι το άλλοθι του ενός εκ των τριών υπόπτων στους οποίους έχει επικεντρώσει την προσοχή τους τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής.
 
Πρόκειται για τον 33χρονο που είχε συλληφθεί το 2018 για εννέα εμπρησμούς και καταδικάστηκε για έναν, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.
 
Αν και ο 33χρονος είπε στους πυροσβέστες ότι βρισκόταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά, τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται να τον διαψεύδουν.
 
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα προφορικά στοιχεία που πήρε η ΕΥΠ η οποία ενεπλάκη στη διαδικασία άρσης απορρήτου δείχνουν το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου να ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τον τόπο, δηλαδή, διαμονής του, το κρίσιμο χρονικό διάστημα έναρξης της πυρκαγιάς τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου.
 
Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα βρέθηκαν στην Εύβοια για δεύτερη φορά οι ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΑΕΕ προκειμένου να εξετάσουν εκ νέου τους 3 υπόπτους και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις σε σχέση με τις πρώτες καταθέσεις τους.
 
Παράλληλα ο πραγματογνώμονας που είχε οριστεί για να εξετάσει το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από γεννήτρια αντλιοστασίου ή κολόνα της ΔΕΗ απεφάνθη αρνητικά.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Πράσινο Βουλής για επέκταση στους 12 μήνες του δικαιώματος διακοπής εργασίας από μητέρες
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ