Διπλάσιες δολοφονίες από το μέσο όρο της Ε.Ε. και στην πρώτη πεντάδα η Κύπρος

Ποσοστό θανάτου από επιθέσεις στην ΕΕ έφτασε το 0,6 ανά 100.000 κατοίκους το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.
 
Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στις Βαλτικές χώρες με 4,6 3,6 και 2,7 αντίστοιχα για Λετονία Λιθουανία και Εσθονία, ενώ ακολουθούν η Ρουμανία και η Κύπρος στην 5η υψηλότερη θέση με 1,6 και 1,3 θανάτους από επιθέσεις ανά 100.000 κατοίκους.
 
Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (0,1), ακολουθούμενο από 8 κράτη μέλη με συντελεστή 0,5: Λουξεμβούργο, Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Ιταλία και την Ιρλανδία. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 0,8 όπως στη Μάλτα, την Πορτογαλία και την Πολωνία.
 
Σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat, "o θάνατος οφείλεται σε επίθεση εάν προκύπτει από ανθρωποκτονία ή τραυματισμούς που προκλήθηκαν από άλλο άτομο με πρόθεση". Οι θάνατοι που σχετίζονται με επεμβάσεις των αρχών του νόμου, ή με πόλεμο αποκλείονται. Για να συγκριθούν τα ποσοστά μεταξύ των χωρών, ο αριθμός των θανάτων έχει τυποποιηθεί για να ληφθούν υπόψη τα διαφορετικά μεγέθη και οι ηλικιακές τους δομές, αναφέρει η Eurostat.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε