Πλήρως κατασβεσθείσα η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Στο σημείο δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις

Πλήρως κατασβεσθείσα θεωρείται η μεγάλη πυρκαγιά, που κατέκαψε έκταση 2,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών Πάχνα, Κισσούσα και Βουνί στην επαρχία Λεμεσού.  Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων στη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν δύο εστίες φωτιάς, εντός της έκτασης που κάηκε από την πυρκαγιά, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν.

Από τη φωτιά κάηκαν οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια και άγρια βλάστηση.

Αρκετά υποστατικά έχουν υποστεί ζημιές, ενώ άλλα, εγκαταλελειμμένα, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Παράλληλα, ζημιές υπέστησαν πάσσαλοι και καλώδια της ΑΗΚ.

Η καταγραφή των ζημιών, συνεχίστηκε και σήμερα από το τμήμα Γεωργίας και την επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς και πέραν του 49χρονου που τελεί υπό τετραήμερη κράτηση, οι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από κάτοικους της περιοχής.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις
Χωρίς ρεύμα η Έγκωμη λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι (vids&pics)