Βαριά καμπάνα στον οδηγό που… προσγειώθηκε στον κυκλικό κόμβο του αεροδρομίου

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.900 ευρώ και στέρηση της άδειας οδηγού για τρεις μήνες ήταν οι ποινές που επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε Ινδό ηλικίας 21 ετών, ο οποίος χθες προκάλεσε ατύχημα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ ήταν μεθυσμένος.
 
Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος Τροχαίας Λάρνακας, Χάρης Χατζηγιασεμή, ανέφερε ότι «χθες γύρω στις 06.30 το πρωί νεαρός Ινδός που οδηγούσε το αυτοκίνητο ομοεθνή του στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας, πέρασε πάνω στον κυκλικό κόμβο όπου αναγράφεται 'Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας', με αποτέλεσμα να κτυπήσει στην πινακίδα και να ακινητοποιηθεί».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρία καίει τον 49χρονο για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό-Προβάλλει άλλοθι
 
Μέλη της Τροχαίας Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι «ο οδηγός ήταν Ινδός, ηλικίας 21 ετών, αιτητής πολιτικού ασύλου, κάτοικος Λεμεσού. Στον νεαρό διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης με ένδειξη 73 μιλιγκράμς και τελική 67 αντί 9, επειδή είναι νεαρός οδηγός».
 
Πρόσθεσε πως «όταν τα μέλη της Τροχαίας ζήτησαν από τον Ινδό να τους ακολουθήσει στα γραφεία της ΑΔΕ Λάρνακας, αυτός κάθισε στον δρόμο και άρχισε να εξυβρίζει τους αστυνομικούς, ενώ σε κάποια στιγμή έσπρωξε λοχία της Τροχαίας όταν αυτός  προσπαθούσε να τον πείσει να μεταβεί μαζί τους στην ΑΔΕ. Ο νεαρός τελικά μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ωστόσο δεν συνεργάστηκε με τα μέλη της Τροχαίας και εξακολούθησε να βρίζει τους αστυνομικούς», ανέφερε.
 
Ο κ. Χατζηγιασεμή είπε ακόμα ότι σήμερα ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο για τα τροχαία αδικήματα που διέπραξε, του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.150 ευρώ και στέρηση της άδειας οδηγού για τρεις μήνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που ενεπλάκη σε καυγά με τη γειτόνισσα του στη Λευκωσία
 
Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 21χρονος πληρώσει άμεσα τα 700 ευρώ κάτι που έπραξε, ενώ τα υπόλοιπα 450 ευρώ θα πληρωθούν εντός τριών μηνών.
 
Ακόμα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας που ασχολήθηκε με τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε ο 21χρονος, δηλαδή την επίθεση κατά αστυνομικού, την πρόκληση ανησυχίας και την δημόσια εξύβριση κατά αστυνομικών, του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 750 ευρώ.
 
Ο συνοδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος που οδηγούσε ο 21χρονος αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για εκδίκαση των αδικημάτων που διέπραξε.
 
Μεταξύ των αδικημάτων είναι το ότι επέτρεψε στον 21χρονο να οδηγήσει το αυτοκίνητο του αμελώς με αποτέλεσμα να προκαλέσει ατύχημα.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Ινδοί επέστρεφαν χθες τα ξημερώματα από την Αγία Νάπα στη Λεμεσό όπου διαμένουν. 'Εχασαν τον δρόμο τους και κατέληξαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου και προκλήθηκε το ατύχημα.

Δειτε Επισης

Κλάπηκαν αυτοκίνητα από οικία στην Πάφο, το ένα εντοπίστηκε Ύψωνα και το άλλο Πολεμίδια-Χειροπέδες σε 30χρονη
Συνελήφθη 37χρονος που απέσπασε 2.200 ευρώ από 50χρονο
Χειροπέδες σε 43χρονο που επιχείρησε να διαρρήξει την κύρια είσοδο πολυκατοικίας
Παραδόθηκαν στις φλόγες οκτώ οχήματα σε χωράφι έξω από κτήριο στη Λευκωσία
Προσανατολίζεται σε αγώνες με 800 φιλοξενούμενους η ΚΟΠ-Προτείνει καθολική απαγόρευση μετακίνησης η «Ισότητα»
Σε κοινή γραμμή πλεύσης τα πορίσματα για Μαρί και ΤΑΚΑΤΑ-Έδωσαν μεν γραμμή για τα ποινικά, ελέγχονται όμως άπαντες
Χείμαρρος στην ένσταση της η πλευρά της Βαρωσιώτου-Έδειξε κακοπιστία και παρεμβάσεις, θέτει θέμα για μη εξαίρεση Δικαστών
Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά η Κύπρος στη μείωση αιτήσεων ασύλου το 2024
Σε απευθείας δίκη τρία πρόσωπα για δύο εμπρησμούς και μία απόπειρα στην Αραδίππου