Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Μαλιά-Ζητήθηκε συνδρομή από τις Βρετανικές Βάσεις

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες, δίνουν από τις δώδεκα το μεσημέρι, δυνάμεις τις Πυροσβεστικής στην επαρχία Λεμεσού, για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε ανάμεσα στα χωριά Μαλιά και Πάχνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά ανάμεσα σε Mαλιά και Πάχνα-Στη μάχη και εναέρια μέσα
 
Στο σημείο επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται δεκαοχτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με πέραν των σαράντα πυροσβέστεών καθώς επίσης και τρία οχήματα του Τμήματος Δασών με δώδεκα άτομα.

Την ίδια ώρα, από αέρος συμμετέχουν στη μάχη με τις φλόγες επτά εναέρια μέσα. Πρόκειται για τέσσερα εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, το ελικόπτερο της Αστυνομίας και ακόμα ένα ελικόπτερο για συντονισμό.
Παράλληλα, οι Αρχές αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν και το σχέδιο Ίκαρος για κατάσβεση της πυρκαγιάς, αφού η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επιπρόσθετα, έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων των Βρετανικών βάσεων, ενώ στην περιοχή κατευθύνεται και ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων κ. Λ.Λεωνίδου.

Έκλεισε δρόμος στην Πάχνα
 
Λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Πάχνας - Μαλλιάς - Κισσούσας, της επαρχίας Λεμεσού, ο κύριος δρόμος Λεμεσού - Καντού - Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση, σύμφωνα με την Αστυνομία.
 
Οι οδηγοί προτρέπονται να χρησιμοποιούν για τις διακινήσεις τους το δρόμο Λεμεσού - Σαϊττά - Πλατρών. Προτρέπονται επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακινήσεις τους προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρει ότι η Πυροσβεστική κατόπιν οδηγιών της Διεύθυνσης έχει ανακαλέσει προσωπικό και έχει αυξήσει τις περιπολίες σε συνεργασία με την Αστυνομία τόσο κατά την διάρκεια της μέρας όσο και κατά την διάρκεια της νύκτας σε όλες τις Επαρχίες, σε επιρρεπείς περιοχές αλλά και σε περιοχές που έχουν αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Θηροφύλακες παραλίγο να πυροβοληθούν μεταξύ τους»-Καταγγελίες Ισότητας για Υπ. Θήρας
Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση
Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πυρκαγιά κοντά σε κατοικίες στη Λεμεσό-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)