Ανείπωτη τραγωδία στη Μιανμάρ-Πάνω από 40 νεκροί μετά από κατολισθήσεις

Σαράντα ένας άνθρωποι έχουν ήδη ανασυρθεί νεκροί από τα χαλάσματα σπιτιών στο χωριό Θάφι Κούνε στην νότια Πολιτεία Μον στην Μιανμάρ, όπου καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις μουσώνων προκάλεσαν κατολισθήσεις, ενώ δεκάδες ακόμη άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, στον τελευταίο της απολογισμό η πυροσβεστική υπηρεσία της Μιανμάρ ανέφερε ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 41 πτώματα. Πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η πλαγιά του βουνού Μα-λατ κατέρρευσε από την καταρρακτώδη βροχόπτωση που σημειώθηκε στις 07:00 τοπική ώρα, την Παρασκευή, θάβοντας μια συστάδα σπιτιών και τους κατοίκους αυτών κάτω από τόνους λάσπης.

Συνολικά 27 σπίτια και πέντε οχήματα θάφτηκαν κάτω από λάσπη και πέτρες.

Ο διευθυντής του πυροσβεστικής υπηρεσίας της πολιτείας Μον, μιλώντας στο Reuters έκανε λόγο για 32 νεκρούς.

Βροχοπτώσεις που πλήττουν επί μέρες την νότια Μιανμάρ, έχουν προκαλέσει πλημμύρες, αναγκάζοντας περισσότερους από 12.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι σφοδρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις ερχόμενες μέρες.

Δειτε Επισης

Κατακλυσμός με τον υδράργυρο στα ύψη-Δείχνει 38 βαθμούς το θερμόμετρο
Νέα ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο-Ενεργοποιήθηκαν οι αντιαεροπορικές δυνάμεις
Καταλήφθηκε από τον ισραηλινό στρατό το ιστιοφόρο Madleen-Επιστρέφουν στις πατρίδες τους οι επιβαίνοντες
Μετά τη διαμαρτυρία ξανά στη Βουλή η υπόθεση των φωτοβολταϊκών στο Φρέναρος-Ζητούν παρέμβαση Προέδρου
Πολίτες κλήθηκαν σε τεστ οδήγησης χωρίς αιτία για να είναι σε ισχύει η άδεια τους-Αξιολογήθηκαν 75 άτομα για την ικανότητα τους
ΒΙΝΤΕΟ: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες-Η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές
«Είχαν έτοιμα τα προσκλητήρια, όμως τους πρόλαβε η εισβολή… Έμειναν εκεί και περιμένουν πενήντα χρόνια»
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από ρωσικές επιθέσεις κοντά στα σύνορα
Δεκαπέντε νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε φοιτητές με μίνι βαν στη Μαλαισία