Παραδόθηκε ο φερόμενος ως χειριστής του φουσκωτού που σκόρπισε τον θάνατο στο Πόρτο Χέλι

Λίγο πριν τις 10 το πρωί παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο στο Πορτο Χέλι ο φερόμενος ως χειριστής του φουσκωτού που ενεπλάκη το βράδυ της Παρασκευής, στο θαλάσσιο τροχαίο δυστύχημα με αλιευτικό, στην περιοχή ανάμεσα στις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι. Από τη σύγκρουση δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο αλιευτικό σκοτώθηκαν και μία γυναίκα τραυματίστηκε. 

Η γυναίκα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργους, αλλά στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Σημειώνεται ότι ο χειριστής αμέσως μετά τη σύγκρουση εξαφανίστηκε και το λιμενικό ξεκίνησε την αναζήτησή του στα πλαίσια του αυτοφώρου. Σύμφωνα με το iefimerida.gr o χειριστής του σκάφους είναι γνωστός Γάλλος κτηματομεσίτης. Εχει κανονική άδεια πλοήγησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια αρχή της Βουλιαγμένης και το θηριώδες φουσκωτό ταχύπλοο ανήκει στον ίδιο. Το Λιμενικό εκτιμά ότι πιθανώς πανικοβλήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των σκαφών στο Πόρτο Χέλι και για αυτό εξαφανίστηκε. Στο μεταξύ, σήμερα, με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Αρνητικό το αλκοτέστ που έγινε στους επιβαίνοντες του φουσκωτού

Οι Γάλλοι υπήκοοι (που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ επρόκειτο να γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους. 

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στo λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Πριν το δυστύχημα οι Γάλλοι τουρίστες ήταν στις Σπέτσες

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr οι 10 Γάλλοι επιβάτες του φουσκωτού, πριν από το δυστύχημα βρίσκονταν σε εστιατόριο στις Σπέτσες.Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το μαγαζί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει αλκοόλ

Δειτε Επισης

Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά η Κύπρος στη μείωση αιτήσεων ασύλου το 2024
Σε απευθείας δίκη τρία πρόσωπα για δύο εμπρησμούς και μία απόπειρα στην Αραδίππου
Απορρίφθηκε η έφεση του ΥΠΑΝ για διαδοχικές ετήσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών
Πάνω από 500 οι αδειοδοτημένες δομές προσχολικής ηλικίας στους καταλόγους ΥΚΕ
Εξέλιξη στην υπόθεση βιασμού της Ν.Τ μετά την ανταλλαγή επιστολών-Εξαιρείται ο Αγγελίδης από τον χειρισμό κατόπιν αιτήματός της
Συνεχίζονται οι απάτες με δήθεν πληρωμή εξωδίκων-Απέσπασαν 14 χιλιάδες από 32χρονη
Εξετάζουν το παρελθόν του 49χρονου και κλειστά κυκλώματα οι Αρχές για την απόπειρα φόνου στην Πύλα
Έκκληση ΥΚΕ στους γονείς να ελέγχουν τους παιδικούς σταθμούς που αφήνουν τα παιδιά τους-Πού εστιάζονται οι έρευνες
Αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου η δίκη Γιαννάκη