Αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Μαυρογένη η φετινή Γιορτή του Κρασιού

Στη μνήμη του δημοσιογράφου και καλλιτέχνη Γιώργου Μαυρογένη, που απεβίωσε τον περασμένο Μάιο, είναι αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση της Γιορτής του Κρασιού της Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού, η 58η Γιορτή του Κρασιού ανοίγει τις πύλες της στο Δημόσιο Κήπο της πόλης στις 30 Αυγούστου και για δέκα μέρες,  δεκάδες εκθέτες τοπικών κρασιών, φαγητό, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν κάθε βράδυ τη γιορτή, προσφέροντας στο κοινό χαρά και διασκέδαση.

Σημειώνεται ότι, σε πρόσφατη συνεδρία, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισαν όπως η φετινή 58η Γιορτή του Κρασιού, είναι αφιερωμένη στον  αείμνηστο Γιώργο Μαυρογένη, δημοσιογράφο, γελοιογράφο και καλλιτέχνη στο τομέα της σκηνογραφίας, της γλυπτικής, της ζωγραφικής και του θεάτρου.
 
Αναφέρεται ακόμη πως "ο Γιώργος Μαυρογένης συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση της Γιορτής του Κρασιού, ως ενός μεγάλου ετήσιου θεσμού της πόλης, που σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Λεμεσιανής κουλτούρας.  
 
Υπενθυμίζεται πως ο τιμώμενος, ήταν ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε την παραδοσιακή φιγούρα του βρακά, που υποδέχεται κάθε χρόνο τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες στην κεντρική είσοδο του Δημόσιου Κήπου.
 
Το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το πρόγραμμα και όλα τα νέα της Γιορτής μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.limassolmunicipal.com.cy καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο λογαριασμό του Facebook: LimassolWineFestival.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα επτά εκατομμύρια ευρώ
Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αποκατάσταση παροχής ρεύματος λόγω πρότερης βλάβης στον Σταθμό Βασιλικού
Παρέδωσε από τις 3 Ιουνίου τα κλειδιά της Μητρόπολης ο Τυχικός-Ζητά ξανά την απόφαση της Συνόδου
Μεγάλες ποσότητες ακατάλληλων προϊόντων με νικοτίνη σε περίπτερα-Προειδοποιούν οι Φαρμακευτικές
Συνολικά 101 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από Ισραήλ μετά από αίτημα της Γαλλίας
Συνεδριάζει η ΠΟΕΔ για τους νέους κανονισμούς αξιολόγησης-«Να μην επαναλαμβάνουν στρεβλώσεις και ελλείψεις»
Πρόοδος στη διάγνωση κινδύνου για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών
Διαφωνεί η Κυβέρνηση για την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, αναγκαία λέει η ΑΗΚ-«Δεν δικαιολογείται»
Καθησυχάζει ο Υπουργός Ενέργειας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων-«Κρίνουμε ότι θα είναι προσωρινές»