Στήριξη εργαστηρίου Ψυχολογίας προς Sevgul Uludag, για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Το Εργαστήρι Γενετικής Κοινωνικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανεπιφύλακτη στήριξή του στην υποψηφιότητα της διερευνητικής δημοσιογράφου, Sevgul Uludag, για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
 
Ανακοίνωση του εργαστηρίου αναφέρει ότι ως ακαδημαϊκοί, «αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα της πρακτικής δουλειάς που κάνουν οι άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών, για να επιφέρουν την κοινωνική αλλαγή, με ώθηση το προσωπικό όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς το πάθος των ανθρώπων όπως τη Sevgul Uludag, η επιστήμη από μόνη της δεν είναι τόσο αποτελεσματική».
 
Στηρίζουμε την υποψηφιότητα της Sevgul Uludag, η οποία αποτελεί φόρο τιμής για όλους τους Κύπριους, αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι αναγνωρίζει την αξία της «εθελοντικής, ανθρωπιστικής, έμπρακτης δουλειάς που κάνει στην Κύπρο, καθοδηγούμενη από τις αρχές της ειρήνης και ισότητας, στο ρόλο της ως ερευνητική δημοσιογράφος για να αποκαλύψει την αλήθεια και να αναγνωριστεί η τραγωδία της απώλειας των αγαπημένων ανθρώπων κατά περιόδους συγκρούσεων και πόλεμων στην Κύπρο». Η Sevgul Uludag τα έκανε όλα αυτά παρά τις απειλές εναντίον της ασφάλειας, ακεραιότητας και ευημερίας της.
 
Πιστεύουμε πως η απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Sevgul Uludag «δεν αποτελεί μόνο μια επιβράβευση για τις προσπάθειες της, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα για την ειρήνη, συνεργασία και επανένωση του νησιού μας», καταλήγει το Εργαστήρι στην ανακοίνωσή του.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θρήνος στον εκπαιδευτικό κόσμο-Έφυγε η καθηγήτρια Κάλη Μικρασιάτη
Ανθίζει το παγκόσμιο λαθρεμπόριο κοκαΐνης-Στα 25 εκατομμύρια οι χρήστες
Στις 22 Ιουλίου η απόφαση για Ζαννέτου-Κατατέθηκε η ιατρική βεβαίωση για άσθμα, έδειξε κακοβουλία η υπεράσπιση
Χαιρέτισε την αμερικανική παρέμβαση για εκεχειρία ο Πρόεδρος-Εισηγήθηκε μεταφορά η ακύρωση φορολογιών της ΕΕ
Επιστολή διοικητών του Αρχιλοχία στο Δικαστήριο που ζητούν επιείκεια για το θάνατο Γιαννιού-«Ήταν ένα στιγμιαίο λάθος»
Κλείδωσε η ημερομηνία των παράνομων «εκλογών» στα κατεχόμενα-Πάνω από διακόσιες χιλιάδες οι «ψηφοφόροι»
Τερμάτισε το διορισμό Αριστοτέλους στο ΥΠΑΜ η ΕΔΥ-Διορίστηκε αναπληρωματικός ΓΔ ο Ελλίκος Ηλία
Το μήνυμα της Λοττίδου για την διεθνή ημέρα υποστήριξης θυμάτων βασανιστηρίων-«Χρέος όλων η εξάλειψη τους»
Θλίψη στην Αστυνομία για το χαμό του αστυφύλακα Ανδρέα Ανδρέου-Νοσηλευόταν σε κέντρο της Αυστρίας
Ολιστικό πλαίσιο για αντιμετώπιση των ναρκωτικών παρουσίασε ο ΔΗΣΥ-Εισηγείται δήμευση περιουσιών εμπόρων