Αυτά είναι τα μέτρα που συζητά η Ε.Ε. κατά της Τουρκίας

Η περικοπή των κοινοτικών κονδυλίων της διεύρυνσης κατά 145,8 εκ.Ευρώ το επόμενο έτος και η επανεξέταση των χρηματοδοτικών - επενδυτικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Τουρκία, βρίσκονται ανάμεσα στα στοχευμένα μέτρα που η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) θα παρουσιαστούν αύριο στους αντιπροσώπους των κρατών -μελών της ΕΕ, ενόψει και των συνεδριάσεων των Υπουργών την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον η Κομισιόν θα περικόψει μια σειρά από "διαλόγους υψηλού επιπέδου" σε υπουργικό επίπεδο στην οικονομία, την γεωργία, την ενέργεια και τις μεταφορές, αλλά και την αναστολή τυχόν συναντήσεων κορυφής ΕΕ- Τουρκίας προς το παρόν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγαλώνει το κύμα αντίδρασης για τις τουρκικές παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ
 
Η Κομισιόν αναμένεται μάλιστα να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να προτείνει και στοχευμένα μέτρα κατά εταιριών και προσώπων που σχετίζονται με την γεωτρητική δραστηριότητα της Τουρκίας σε δεύτερη φάση "τη στιγμή που τα Κράτη Μέλη θα το κρίνουν απαραίτητο", ανέφερε η διπλωματική πηγή. Οι αποφάσεις για το τι θα εφαρμοστεί και το τι όχι θα ληφθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιάνουν τόπο τα επερχόμενα μέτρα-Εγκαταλείπουν το Yavuz τα βοηθητικά πλοία

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δυο πυραύλους εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς της επικράτειας
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ αυτή την εβδομάδα-Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου
Κατασχέθηκαν 80 συσκευασίες με ελεγχόμενες ουσίες από υποστατικό στη Λάρνακα
Βλέπει πρώτα τον Τατάρ και μετά τον Πρόεδρο η Ολγκίν-Eνημερώνει για τις επαφές της πριν την πενταμερή
Νέα ανοχή από τον ΟΑΥ στην ανάδοχο για τα προβλήματα του ΓεΣΥ-Δίνεται επιπλέον χρόνος
Ξανά στο προσκήνιο ο εγκλωβισμός οδηγών στον αυτοκινητόδρομο-Έμεινε στα συρτάρια η συζήτηση στη Βουλή
Ο κίνδυνος για αθέτηση μίας προεδρικής δέσμευσης και το καυτό καλοκαίρι για τη Μαριλένα Ευαγγέλου
Αρχίζει η κατάταξη της 2025 ΕΣΣΟ-Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι
«Αν δούμε τις δύο αποφάσεις του ΕΔΑΔ, διαφαίνεται πως οι θεσμοί νοσούν... Δεν προστατεύουν τα θύματα»