Εξελέγησαν οι 14 Αντιπρόεδροι του Ευρωκοινοβουλίου

Εξελέγησαν την Τετάρτη οι 14 Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στον τρίτο γύρο και την ψηφοφορία να διεξάγεται μυστικά αλλά ηλεκτρονικά στον τελευταίο γύρο, ώστε να επισπευστεί η διαδικασία.
 
Συνολικά, από τους 14 Αντιπροέδρους, πέντε προέρχονται από το ΕΛΚ, τρεις από την ομάδα των Σοσιαλιστών, δύο ανήκουν στην ομάδα RenewEurope, δύο στους Πράσινους, ένας στην Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά – πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαδημούλη από την Ελλάδα -  και ένας είναι μη εγγεγραμένος.
 
Οι πρώτοι 11 Αντιπρόεδροι εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο εκλογής, μετά από ψηφοφορία με κάλπη, έχοντας εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.
 
Συγκεκριμένα, καταμετρήθηκαν 661 έγκυρες ψήφοι κατά τον πρώτο γύρο και εξελέγησαν η Ιρλανδή Mairead McGuinness του ΕΛΚ με 618 ψήφους, ο Πορτογάλος Pedro Silva Pereira των Σ&Δ με 556 ψήφους, ο Γερμανός Rainer Wieland του ΕΛΚ με 
516 votesκαι η Γερμανίδα Katarina Barley των Σ&Δ με 516 ψήφους.
 
Ακολουθούν ο Αυστριακός Othmar Karasτου ΕΛΚ με 477 ψήφους, η Πολωνή Ewa Bożena Kopacz του ΕΛΚ με 461 ψήφους, η Ουγγαρέζα Klara Dobrev των Σ&Δ με 402 ψήφους και η Τσέχα Dita Charanzová του RenewEurope με 395 ψήφους.
 
Επίσης εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο η Γερμανίδα Nicola Beer του RenewEurope με 363 ψήφους, η Ουγγαρέζα Lívia Járóka του ΕΛΚ με 349 ψήφους και η Φινλανδή Heidi Hautala των Πρασίνων με 336 ψήφους.
 
Στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας καταμετρήθηκαν 663 έγκυρες ψήφοι και εξελέγησαν ο Τσέχος Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Marcel Kolaja με 426 ψήφους και ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά με 401 ψήφους.
 
Κατά τον τρίτο γύρο διενεργήθηκε μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, κατόπιν πρότασης του Προέδρου Σασόλι και ψηφοφορίας του Σώματος, ώστε να επισπευστεί η διαδικασία. Κάποιοι από τους παρόντες Ευρωβουλευτές αντέδρασαν και αποχώρησαν από την αίθουσα. Καταμετρήθηκαν 350 έγκυρες ψήφοι και εξελέγη ο Ιταλός Fabio Massimo Castaldo από τους μη εγγεγραμμένους με 248 ψήφους.
 

Δειτε Επισης

Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης