Οζερσάι: Τ/κ δημοσιογράφοι θα μπουν στο Βαρώσι μετά την καταγραφή

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας καταγραφής στα Βαρώσια θα επιτραπεί σε δημοσιογράφους να μπουν στην περίκλειστη περιοχή, σύμφωνα με απάντηση που πήρε ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων στα κατεχόμενα σε επιστολή που απέστειλε στον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και στο «υπουργείο εξωτερικών».

Συγκεκριμένα,  ο σύνδεσμος απέστειλε επιστολή ημερομηνίας 28 Ιουνίου και σε απάντηση  ημερομηνίας 23 Ιουλίου, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι όταν φθάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο η καταγραφή στα Βαρώσια θα "δοθεί άδεια" στους δημοσιογράφους να εισέλθουν στην πόλη.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου, Σάμι Οζουσλου διερωτήθηκε τι σχέση έχουν οι δημοσιογράφοι με την καταγραφή και εάν πιστεύει ότι θα παρεμποδιστεί η καταγραφή με την είσοδο των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, θα δοθεί προτεραιότητα στα τ/κ ΜΜΕ και το "υπουργείο" "με ευχαρίστηση θα παραμείνει σε επικοινωνία με τον σύνδεσμο για διοργάνωση αυτής της επίσκεψης όταν αποφασιστεί η μέρα".

Ο κ. Οζουσλου είπε ότι το κοινό έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί για την περίκλειστη περιοχή αφού είναι ένα θέμα που παραμένει στο προσκήνιο.

Δειτε Επισης

Ιδιωτική ακρόαση με τον Πάπα είχε ο ΥΠΕΞ-Στο επίκεντρο ο ρόλος της Κύπρου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών
Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»
Απαντά στις αντιδράσεις ΑΚΕΛ για τις μονάδες αφαλάτωσης ο Χριστοδουλίδης-«Κάποια θέματα δεν προσφέρονται για προεκλογική»
Το ερχόμενο Σάββατο η κατ΄ιδίαν συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν-Η συνομιλία με Χαν και το τετ α τετ με Ερντογάν
Στ. Στεφάνου: Θετική η αναφορά ΠτΔ για πράσινες φορολογίες, ακόμη μία επιτυχία του ΑΚΕΛ
Σηκώθηκε και έφυγε από συνέντευξη ο Τατάρ-Ενοχλήθηκε από ερωτήσεις για Ιμάμογλου και μαντήλα
Από το «Turkaegean» στο «Island Cyprus»-Τουριστική καμπάνια από το ψευδοκράτος με τις... πλάτες της Άγκυρας
Πακέτο έργων ύψους 660 εκ. ευρώ για ανάπτυξη της Λεμεσού ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να αλλάξει η στάση θεσμών στην ΕΕ που θεωρούν την Τουρκία στρατηγικό εταίρο ζητούν οι ευρωβουλευτές
Προαναγγέλλει αντίποινα το ψευδοκράτος για τις συλλήψεις σφετεριστών, βάζει μπροστά τον Ερντογάν-«Δεν θα μείνουμε απαθείς»