Αναδιπλώνεται για την κάρτα φιλάθλου η Επ. Νομικών και μιλά για…παρερμηνεία

Το θέμα της κάρτας φιλάθλου θα τεθεί σε συνεχόμενες συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, στον απόηχο της κατ’ αρχήν ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής για αναστολή της νομοθεσίας μέχρι το τέλος του 2019.
 
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου είπε πως οι πλείστοι έχουν παρερμηνεύσει την απόφαση.
 
«Η απόφαση της Επιτροπής ήταν μία κατ’ αρχήν εισήγηση για απόφαση, δεν ήταν διάταγμα που εξεδώσαμε το οποίο ετίθετο άμεσα σε ισχύ. Ήταν μια κατ’ αρχήν πρόταση μία ομόφωνη συναντίληψη με βάση τα όσα είχαμε ακούσει», είπε.
 
Ο κ. Γεωργίου είπε πως μετά από συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ αποφασίστηκε το κόμμα να υιοθετήσει και να καταθέσει ως πρόταση νόμου το τροποποιηθέν νομοσχέδιο του Υπουργού Δικαιοσύνης, το οποίο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνική επεξεργασία.
 
«Θα πάει στην Ολομέλεια για κατάθεση και θα ζητήσουμε όπως αυτό το θέμα συζητηθεί κατ’ επείγον και έχει οριστεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ακόμη πως στη συνεδρία της ερχόμενης βδομάδας και κατόπιν αιτήματος του ΑΚΕΛ θα συνεχιστεί η συζήτηση του θέματος της κάρτας φιλάθλου ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας των γηπέδων με βάση τα όσα είχαν ακουστεί την περασμένη βδομάδα και τα όσα μας έδωσε η αστυνομία για την ασφάλεια του κάθε σταδίου με έκθεση ημερομηνίας 28 Ιουνίου του 2019.
 
Ο κ. Γεωργίου ανέδειξε το γεγονός ότι η Αρχή Αδειοδότησης αδειοδότησε όλους τους αθλητικούς χώρους την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 29 Ιουνίου.
 
«Τώρα το κατά πόσον έχουν υλοποιηθεί σε μία ημέρα όλα όσα αναφέρει ζητήσει η Αστυνομία είναι θέμα για το οποίο θα μας δώσουν απαντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα,» κατέληξε.
 
Στις δικές του δηλώσεις, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε πως είναι δικαίωμα του όποιου κόμματος να κάνει δεύτερες σκέψεις σε σχέση με την αναστολή της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου, αλλά τόνισε πως «αυτό που μένει όμως και σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πλέον τραγικό και προκλητικό τρόπο είναι το ζήτημα της ασφάλειας των σταδίων».
 
Όπως είπε, την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας των αθλητικών χώρων, κατόπιν αιτήματος του ΑΚΕΛ, παρουσία όλων των εμπλεκομένων, όπως ιδιοκτήτες σταδίων της αρχής αδειοδότησης και του ΚΟΑ «για να λογοδοτήσουν για πρόσφατες αποφάσεις που έλαβαν μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών μετά που όλα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας».
 
Αναφερόμενος στις εκθέσεις της Αστυνομίας για θέματα ασφάλειας και των υποδομών των γηπέδων, ο κ. Δαμιανού διερωτήθηκε αν «όλα αυτά που σχετίζονται και με την αδειοδότηση των σταδίων πώς μπορούν να τα προσπερνούν, να επικεντρώνονται στην κάρτα φιλάθλου, προϋπόθεση της οποίας είναι η εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών χώρων, η ύπαρξη αδειοδοτημένων σταδίων».
 
«Όταν το 2014 το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε ότι η κάρτα φιλάθλου δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί διότι δεν υπήρχαν οι αναγκαίες υποδομές, ο τότε Υπουργός το προσπερνούσε όπως και τα υπόλοιπα κόμματα στη Βουλή. Κατά τρόπο τραγικό σήμερα δικαιώνεται το ΑΚΕΛ αλλά εμείς δεν θέλουμε να δικαιωθούμε, θέλουμε να προστατέψουμε τους πολίτες γι’ αυτό και δούμε το θέμα συνολικά την ερχόμενη βδομάδα», κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996