Τα ευρήματα της έκθεσης των Τούρκων ειδικών-Τι έδειξαν οι μετρήσεις για τον πύραυλο

Δεν υπήρξαν χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά ή ραδιενεργά ευρήματα, όπως αναφέρεται στην έκθεση που διενεργήθηκε μετά από την έρευνα που διεξήγαγαν ο «οργανισμός πολιτικής άμυνας» και ο εμπειρογνώμονας της αρχής καταστροφών και εκτάκτου ανάγκης της Τουρκίας. Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα συντρίμμια πολίτες ή ζώα αφού μπορεί να υπάρχουν αέρια που δεν απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης και τα οποία δεν ενέχουν άμεσο κίνδυνο για τους ανθρώπους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην έκθεση της τουρκικής αρχής η οποία ανακοινώθηκε από το γραφείο της «πρωθυπουργίας», αναφέρεται ότι οι έρευνες διεξήχθησαν την 1η Ιουλίου, μεταξύ 1635 και 1800.

Από τις έρευνες που έγιναν με τη χρήση ειδικού μηχανήματος ανίχνευσης αερίων δεν βρέθηκαν χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και ραδιενεργές μετρήσεις, αναφέρεται.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι από τις έρευνες που διεξήχθησαν πάνω σε δείγμα από το έδαφος εντοπίστηκαν καμένα σωματίδια από νάιλον.

Στο σημείο της έκθεσης όπου εμπεριέχονται τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις, εκτιμάται ότι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα συντρίμμια του πυραύλου άνθρωποι και ζώα αφού μπορεί να υπάρχουν αέρια τα οποία δεν απελευθερώθηκαν από την έκρηξη και δεν ενέχουν άμεσο κίνδυνο για τους ανθρώπους.

Προστίθεται επίσης ότι ο πύραυλος θα μεταφερθεί σε ελεγχόμενο περιβάλλον από ομάδες εμπειρογνωμόνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βοηθός Αρχηγός στη δίκη της Ζαννέτου-Τι κατέθεσε η Επίτροπος, ο αστυφύλακας και τα ευρήματα
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Ποινή φυλάκισης επτά ετών σε 30χρονο για 333 γραμμάρια κοκαΐνη και κάνναβης
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Πρόωρη εθελούσια αφυπηρέτηση και ασφάλιση αστυνομικών στο επίκεντρο συνάντησης Χαρτσιώτη-ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Κατέρρευσε μέρος υπό ανακαίνιση κτηρίου στη Λεωφόρο Μακαρίου-Γέμισε σκαλωσιές ο δρόμος (pics)
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 78χρονος για τη δολοφονία του Σιαμπτάνη στην Τίμη
Ένοχοι πέντε για το μεγάλο κύκλωμα εικονικών γάμων στη Λάρνακα-Eνώπιον Επαρχιακού άλλοι 12
Αθώα από το Δικαστήριο η Ζαννέτου για το δείγμα αλκοόλης-Διασυνδέθηκε η αδυναμία παροχής με το άσθμα
Οργιάζουν στα κατεχόμενα για τις «συλλήψεις» Ε/κ, επιμένουν ότι πρόκειται για «κατάσκοπους» και τους συνδέουν με τις διώξεις σφετεριστών