Ένοχος ο Κορκονέας για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, αποφάσισε και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.
 
Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού και εν τη απουσία της μητέρας του Αλέξανδρού Γρηγορόπουλου, Τζνίνας Τσαλικιάν. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όπως το Πρωτόδικο Δικαστήριο και σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που ήθελε μέτρα της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.
 
Αντιθέτως, αθώος έλλειψη διπλού δόλου ο οποίος απαιτείται, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε ο «συνοδός» του Βασίλης Σαραλιώτης, που βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και περίμενε τη σημερινή κρίση, προκειμένου να δει αν θα επιστρέψει στη φυλακή.  Σημειώνεται, ότι ο δεύτερος ειδικός φρουρός καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του Δευτεροβάθμιου, όπου τον έκρινε σήμερα αθώο.
 
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής των κατηγορουμένων, αναμένεται η εισαγγελική πρόταση επί των ελαφρυντικών και της ποινής, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η τελική κρίση του δικαστηρίου. Ήδη ο Βασίλης Σαραλιώτης αποχώρησε από την αίθουσα. 
 
Η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, όμως ζητήθηκε νέα αναβολή από την πλευρά της υπεράσπισης, με τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κάνουν λόγο για «προσχηματική αναβολή» προκειμένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα. Υπενθυμίζεται, ότι στο νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Σημειώνεται, πως ο Επ. Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Επ. Κορκονέα κατά πλειοψηφία (4-3) για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, μετατρέποντας τότε προς το αυστηρότερο την κατηγορία, καθώς αρχικά τον βάραινε η ίδια πράξη, με ενδεχόμενο δόλο.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρός αντιδήμαρχος μετά από θανατηφόρο, σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
Κατακραυγή στην Τουρκία για τις πολυτελείς διακοπές του υπουργού Τουρισμού στην Ελλάδα
Το άγνωστο σχέδιο επίθεσης σε ισραηλινό στόχο-Πώς η Δύναμη Κουντς ετοίμαζε χτύπημα στο Ψυχικό
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αγνοείται κολυμβητής στην παραλία του Παντελεήμονα στην Πιερία
Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
Τριπλός θάνατος στο Ελληνικό-Αντιφάσεις της αποκλειστικής νοσοκόμας, ύποπτη αλλαγή κωδικών και νέα μαρτυρία
Θρήνος στην Κρήτη για τον 15χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο
Τραγωδία στο Άγιο Όρος-68χρονος κατέρρευσε και πέθανε σε θαλάσσιο ταξί
Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών