Διασώθηκε άνδρας που έπεσε στις θαλασσινές σπηλιές στο Κάβο Γκρέκο (pics)

Διάσωση άνδρα ο οποίος έπεσε από τις θαλασσινές σπηλιές στο Κάβο Γκρέκο, πραγματοποίησε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Συγκεκριμένα γύρω στις 11:10, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε τραυματισμό ατόμου μετά από πτώση 69χρονου Κύπριου, στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές στην περιοχή Κάβο Γκρέκο.
 
Ως εκ τούτου το ΚΣΕΔ κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, την ΕΜΑΚ και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Στο σημείο κλήθηκαν επίσης ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας του Σταθμού Αγίας Νάπας το οποίο περιπολούσε στην περιοχή καθώς και πεζό περίπολο από την ΑΔΕ Αμμοχώστου.

Ο 69χρονος τραυματίας ανασύρθηκε από τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σταθμού Αμμοχώστου και παραδόθηκε στο ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των θαλασσινών σπηλιών στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.
 

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Στην Ιαπωνία περιμένουν να χτυπήσει το τσουνάμι-Οι κάτοικοι στην Χοκάιντο ανέβηκαν στις στέγες κτηρίων
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Στη Χαβάη και την Αλάσκα τα πρώτα κύματα τσουνάμι μετά τον σεισμό μαμούθ» 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία
Χειροπέδες σε 19χρονη για ζημιές σε τζάμια λεωφορείου στη Λάρνακα, καταζητείται 15χρονη
Στο Νοσοκομείο 15χρονη μετά από ατύχημα με σκούτερ
«Να μην έχουμε καμία άλλη Κυριακή»-Συγκλονίζουν οι γονείς της Γρίβα μετά την καταδίκη του 40χρονου
Ετοιμότητα εκφράζει η Κύπρος για επανενεργοποίηση της θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς τη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 8,7 Ρίχτερ στη Ρωσία-Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον βόρειο Ειρηνικό
Υπουργοί Εξωτερικών 15 χωρών καλούν σε αναγνώριση της Παλαιστίνης και απαιτούν εκεχειρία
Χειροπέδες σε 21χρονο που μετέτρεψε το σπίτι του σε αποθήκη ναρκωτικών (pics)
Ενώπιον Υπουργικού οι προτάσεις για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους-Καταθέτει δύο σχέδια η υπουργός Γεωργίας