Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Κάβο Γκρέβο-Έκαψε έντεκα εκτάρια ιδιωτικής γης

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε ύστερα από τέσσερις ώρες σκληρής μάχης με τις φλόγες, η πυρκαγιά στην Αγία Νάπα.
 
Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:30 αφού έκαψε ένα εκτάριο δασικής γης και έντεκα εκτάρια ιδιωτικής γης, καλυμμένα με ακακίες, ελιές, αόρατους και χαμηλή βλάστηση. 
 
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:40 πλησίον του Δάσους «Αγίας Νάπας» στη περιοχή «αποχετευτικό Αγίας Νάπας».
 
Για τη κατάσβεση της εργάστηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματά του Τμήματος Δασών με δέκα δασοπυροσβέστες και δύο Δασικούς Λειτουργούς,  καθώς και οκτώ πυροσβεστικά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δεκαοκτώ πυροσβέστες. Τις προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών συνέδραμαν και οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου με ένα προωθητή γαιών (τρακτέρ), ένα γεωργικό ελκυστήρα και τρία βυτιοφόρα μεταφοράς νερού.
 
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν επίσης από αέρος τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, τα δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας Κύπρου. 
 
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Στη Χαβάη και την Αλάσκα τα πρώτα κύματα τσουνάμι μετά τον σεισμό μαμούθ» 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία
Χειροπέδες σε 19χρονη για ζημιές σε τζάμια λεωφορείου στη Λάρνακα, καταζητείται 15χρονη
Στο Νοσοκομείο 15χρονη μετά από ατύχημα με σκούτερ
«Να μην έχουμε καμία άλλη Κυριακή»-Συγκλονίζουν οι γονείς της Γρίβα μετά την καταδίκη του 40χρονου
Ετοιμότητα εκφράζει η Κύπρος για επανενεργοποίηση της θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς τη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 8,7 Ρίχτερ στη Ρωσία-Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον βόρειο Ειρηνικό
Υπουργοί Εξωτερικών 15 χωρών καλούν σε αναγνώριση της Παλαιστίνης και απαιτούν εκεχειρία
Χειροπέδες σε 21χρονο που μετέτρεψε το σπίτι του σε αποθήκη ναρκωτικών (pics)
Ενώπιον Υπουργικού οι προτάσεις για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους-Καταθέτει δύο σχέδια η υπουργός Γεωργίας
Τρίχρονο παιδάκι έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο-Υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση