Οργή για τη δολοφονία της 15χρονης στη Ρουμανία-Ομολόγησε ο δράστης

Ο 65χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της 15χρονης Αλεξάντρα στην πόλη Καρακάλ, στη νότια Ρουμανία, ομολόγησε ότι σκότωσε την ίδια κι άλλη μία νεαρή κοπέλα, έγινε γνωστό σήμερα από τον δικηγόρο του, σε μια υπόθεση που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης της χώρας για τον τρόπο που οι αρχές τη διαχειρίστηκαν.

Ο Γκόργκι Ντίνκα, μηχανικός στο επάγγελμα, κρατείται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τους θανάτους της Αλεξάντρα Μακεσάνου, που εθεάθη τελευταία φορά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, και της Λουίζα Μελένκου, ηλικίας 18 ετών, η εξαφάνιση της οποίας δηλώθηκε τον Απρίλιο.

«Ομολόγησε τα γεγονότα. Πρόκειται για δύο έφηβες» δήλωσε ο δικηγόρος Μπόγκνταν Αλεξάντρου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην κατοικία του υπόπτου στο Καρακάλ. Ο ίδιος αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Μακεσάνου τηλεφώνησε στο ευρωπαϊκό νούμερο έκτακτης ανάγκης 112 τρεις φορές, λέγοντας ότι την είχαν απαγάγει ένας άνδρας, ενώ έκανε ωτοστόπ στον δρόμο για το σπίτι της.

«Έρχεται, έρχεται» ούρλιαζε το κορίτσι, προτού διακοπεί η επικοινωνία, όπως περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Ίοαν Μπούντα, που έκτοτε έχει απομακρυνθεί από το πόστο του.

Όπως αποδείχθηκε, οι αρχές χρειάστηκαν 19 ώρες για να καταφέρουν να εντοπίσουν και να κάνουν έφοδο στην κατοικία του Ντίνκα, καθώς προσπαθούσαν μάταια να βρουν από πού τηλεφωνούσε το άτυχο κορίτσι μην έχοντας τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ έχασαν χρόνο για να βγάλουν περιττά εντάλματα έρευνας.

Χιλιάδες Ρουμάνοι βγήκαν στους δρόμους χθες κατά της κυβέρνησης, εξοργισμένοι από την ολιγωρία των αρχών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εισαγγελείς έχουν εξακριβώσει ότι και τα δύο κορίτσια έκαναν ωτοστόπ για το χωριό τους από το Καράκαλ, όταν απήχθησαν.

Προς το παρόν δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν στην κατοικία του Ντίνκα.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή, αποπέμφθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ρουμανίας, τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας της περιοχής που εκτυλίχθηκε το δράμα όπως και ο περιφερειάρχης του Ολτ, καθώς κατηγορήθηκαν για τις εγκληματικές παραλείψεις στις έρευνες σχετικά με την εξαφάνιση δύο εφήβων κοριτσιών σε διάστημα λίγων μηνών.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Νέα ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο-Ενεργοποιήθηκαν οι αντιαεροπορικές δυνάμεις
Καταλήφθηκε από τον ισραηλινό στρατό το ιστιοφόρο Madleen-Επιστρέφουν στις πατρίδες τους οι επιβαίνοντες
ΒΙΝΤΕΟ: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες-Η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από ρωσικές επιθέσεις κοντά στα σύνορα
Δεκαπέντε νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε φοιτητές με μίνι βαν στη Μαλαισία
Το Πεντάγωνο τροφοδοτούσε θεωρίες συνωμοσίας με UFO για να αποκρύψει στρατιωτικά προγράμματα
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς