Ληστεία αλά... Casa de Papel στο Σάο Πάολο-Κατάφεραν να κλέψουν χρυσό αξίας 40 εκ. δολαρίων (vid)

Ένοπλοι λήστεψαν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων χθες Πέμπτη από τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου του Σάο Πάολο — του πιο πολυάσχολου στη Νότια Αμερική — και πήραν δύο ανθρώπους ομήρους, γνωστοποίησε η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Αρκετοί από τους ένοπλους πήγαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος με μαύρο φορτηγάκι η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αποκαλύπτουν πλάνα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που είδαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε τουφέκι. Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με φορτίο. Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους. Διαφεύγουν τη σύλληψη.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Άμυνα, εκπαίδευση, μεταναστευτικό, οικονομία-Όσα συζήτησαν ΠτΔ και Βασιλιάς Ολλανδίας
Εμπορική ναυμαχία ΗΠΑ-Κίνας-Έξι κατηγορίες πλοίων θα πληγούν από τα υπέρογκα λιμενικά τέλη του Τραμπ
Άρχισε η Fast-Track διαδικασία και για τις πολεοδομικές άδειες στις μεσαίου ρίσκου αναπτύξεις-Όσα αλλάζουν
Ανακοίνωσε 800 δις ευρώ για αμυντικές δαπάνες η Φον ντερ Λάιεν-Το σχέδιο 5 σημείων για ενίσχυση της ΕΕ
Αλκοόλ, πετρέλαιο και… πορτοκάλια-Πώς ο Καναδάς θα μπορούσε να «χτυπήσει» τους δασμούς των ΗΠΑ
Πώς η Ευρώπη θα μπορούσε με δύο κινήσεις να δώσει την ανάσα που χρειάζεται η Ουκρανία
Διερευνά τους λόγους που δεν σταμάτησε στο κόκκινο ο 56χρονος η ΕΛΑΣ-Σοκ από την οικογενειακή τραγωδία
Πόσο θα αντέξει η Ουκρανία χωρίς την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ-Τι εξοπλισμό έχει λάβει το Κίεβο
Τέλη Μαρτίου απαντά στις κατηγορίες για τα χρέη στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις ο ΑΠΟΕΛ-Αναβλήθηκε η διαδικασία
Επανέρχονται πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του English School-Καταγγέλλουν παραποιημένες συνομιλίες