Γιατρός στην Αυστρία κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 95 ανήλικων αγοριών

Γιατρός στη βόρεια Αυστρία κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 95 ανήλικους ασθενείς, όλοι τους αγόρια, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της πόλης Βελς έπειτα από πολλούς μήνες ερευνών.

Ο γιατρός εξηγούσε στα θύματά του, πολλά από τα οποία ήταν μικρότερα των 14 ετών, ότι η κίνησή του βασιζόταν σε μια ιατρική πρακτική, κάτι που του είχε επιτρέψει να συνεχίζει τη δράση του επί πολλά χρόνια χωρίς να τον καταγγέλλουν, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Τελικά η καταγγελία ενός αγοριού ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού τον Ιανουάριο. Η αποκάλυψη της υπόθεσης οδήγησε σε μια «χιονοστιβάδα» μαρτυριών, με 95 θύματα να έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Η δράση του γιατρού ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με την αστυνομία. Ωστόσο δεν έχουν αποκαλυφθεί το μέρος που ασκούσε ιατρική αλλά ούτε και στοιχεία της ταυτότητας του γιατρού προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των θυμάτων. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «μια μικρή επαρχιακή πόλη», περιορίστηκε να αναφέρει ο αυστριακός Τύπος.

Η δίκη του γιατρού αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο και κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται