Μυστήριο με ναυάγιο από την εποχή του Κολόμβου που βρέθηκε άθικτο (pics&vid)

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα ναυάγιο πλοίου στη Βαλτική, το οποίο μοιάζει σαν να βυθίστηκε χθες. Το πλοίο διατηρείται σε σχεδόν άριστη κατάσταση.

Το ναυάγιο βρίσκεται στα 24 μίλια από τις σουηδικές ακτές και ανακαλύφθηκε ενώ οι ερευνητές σάρωναν το βάθος του πάγου στη Βαλτική με συσκευή sonar.

Στη συνέχεια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον, με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας βρήκε ότι έχει παραμείνει σχεδόν ανέγγιχτο στο χρόνο .

Το πλοίο χρονολογείται στα τέλη του 15ου ή στις αρχές του 16ου αιώνα, δηλαδή στα χρόνια του Χριστόφορου Κολόμβου και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Τα περισσότερα μέρη του πλοίου έχουν διατηρηθεί εξαιρετικά στο χρόνο, καθώς έχει ακόμα τα κατάρτια του, υπάρχουν ακόμα κάποια όπλα στο κατάστρωμα, ενώ έχει διατηρηθεί και κομμάτι της εξάρτησης του.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η έλλειψη οξυγόνου στα βάθη των πάγων βοήθησε ώστε τα ψάρια να μην επιτεθούν στο πλοίο και το διαβρώσουν.

Μόνο η πρύμνη έχει υποστεί κάποια διάβρωση, πιθανότατα λόγω του θαλασσινού νερού, το οποίο επηρέασε τα μέταλλα του πλοίου.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε το όνομα του πλοίου το οποίο ονόμασαν «Okänt Skepp», που στα σουηδικά σημαίνει «ανώνυμο πλοίο».

ΠΗΓΗ: GAZETTA.GR

Δειτε Επισης

BINTEO: O Τραμπ αρνείται να πιει καφέ στη Σαουδική Αραβία-Πυροδότησε θεωρίες συνωμοσίας για δηλητηρίαση
BINTEO: Τα ΑΙ καρότσια στα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας έγιναν viral-Πώς αλλάζουν τον τρόπο αγορών
Η συνάντηση του Θανάση Βέγγου με τον Πάπα Λέοντα-Η άγνωστη ιστορία από την Κολομβία (
ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας μιλάει στον δολοφόνο του από τον τάφο σε δικαστήριο μέσω βίντεο τεχνητής νοημοσύνης
Οκτάχρονος αγόρασε από το κινητό της μαμάς του 70.000 γλειφιτζούρια για τους φίλους του
Ταξίδι με τροχόσπιτο για ζευγάρι κατέληξε σε περιπέτεια-Άφησε κατά λάθος τη γυναίκα του στον δρόμο
Σκάφος 4,5 εκ. δολαρίων βυθίστηκε ενώ μετέφερε 30 influencers-Προτεραιότητά τους ήταν... η τεκίλα και οι selfies
Και το όνομα αυτής... Starbase-Ο Μασκ αποκτά τη δική του πόλη στο Τέξας
Μία γυναίκα από τη Βρετανία 115 ετών είναι πλέον ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο
Νοσοκόμα στη Φλόριντα έκανε σεξ με τον 15χρονο θετό γιο της και τους έκανε τσακωτούς ο πατέρας του